Plenaire sessies

Tijdens het Trainerscongres zijn er naast de kennissessies ook diverse plenaire sessies. De plenaire sessies vinden plaats op de tennisbaan in het NBC.

09.00 uur - 10.00 uur: Improving the net play skills / Simon Wheatley (Engelstalig)
In deze sessie gaan we dieper in op kernvaardigheden die spelers nodig hebben om succesvol op te komen naar het net en effectief te zijn bij het volleren. Simon geeft tips over tactisch positiespel, spelpatronen en technische vaardigheden voor neutraal, offensief en defensief netspel. 

Simon is verantwoordelijke voor de High Performance trainersbegeleiding binnen LTA British Tennis. Hij is een ervaren spreker op tal van internationale topcongressen, zo spreekt hij tijdens Australian Open en het World Wide Coaches Conference. Daarnaast is hij een erkende ITF Tennis iCoach Expert. 

13.05 uur - 14.00 uur  Groepstraining intensiveren / Annemieke van Sambeek  

In deze praktijksessie krijg je oefenvormen om meer activiteit te krijgen in je groepstraining. Tennis blijft een sport, en dus is het ook belangrijk dat er voldoende wordt bewogen tijdens een training. Annemieke geeft antwoord op de vraag hoe je je spelers voldoende kunt laten bewegen, maar ook technisch en tactisch blijft prikkelen. 

Annemieke van Sambeek is eigenaar & trainer/coach bij tennis academy AMJOY. Annemieke heeft veel ervaring in lesgeven en (inter)nationaal coachen. Ze ontwikkelde samen met de KNLTB de workshop Tenniskids Techniek en heeft de functie van coördinator opleidingen (Tennisleraar 3 en 4).