HK200906 0087

Voorjaarscompetitie

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of een speler nou beginner is of wedstrijdspeler. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Voorjaarscompetitie Padel kunnen spelers meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata

De Voorjaarscompetitie Padel wordt gespeeld in april en mei 2022. Klik hier voor de speeldata. De competitie-indeling is te bekijken op MijnKNLTB.

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Promotie en degradatie

Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Voorjaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Voorjaarscompetitie 2023.

Let op: omdat de indeling van de Voorjaarscompetitie op basis van teamgemiddelde is, is deze niet te vergelijken met eerder gespeelde competities.

Spelers toevoegen aan teams

Wanneer je bij de inschrijving al spelers bij de teams hebt opgegeven (teamopgave) dan kun je als VCL heel eenvoudig op MijnKNLTB de competitiespelers en aanvoerders van jouw vereniging toevoegen aan de gepubliceerde teams. Je kunt dan voor de start én tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie 2022 op één plek eenvoudig alle spelers en teams beheren. Het heeft ook veel voordelen voor aanvoerders en spelers:

  • Als de spelers al aan het team zijn toegevoegd, hoeft de aanvoerder ze op de eerste speeldag niet één voor één handmatig op te zoeken. Dit maakt het invullen van de digitale teamopstelling én het invoeren van de uitslagen op het digitale wedstrijdformulier veel makkelijker.
  • Als een speler toegevoegd is aan een team wordt de indeling van dat team automatisch zichtbaar op de homepage van de speler wanneer hij/zij is ingelogd op MijnKNLTB. Hierdoor heeft de speler nóg eenvoudiger toegang tot de competitie-indeling.
  • Als je voor elk team de aanvoerder toekent, hoef je geen aanvoerder meer toe te voegen bij het uitnodigen van teams. Dit gebeurt dan automatisch.

Met één druk op de knop kun je per team de spelers importeren die je tijdens de inschrijving van je teams hebt opgegeven. Handig, want dit scheelt je veel extra werk! Gebruik deze handleiding om de competitiespelers van jouw vereniging toe te voegen aan de teams.

Uitnodigen van teams

Uiterlijk 8 dagen vóór de eerste speeldag nodig je teams uit via MijnKNLTB. Als je bij de teamopgave (nog) geen aanvoerder hebt toegekend, dan kun je tijdens het uitnodigen een aanvoerder aanwijzen om uitslagen in te voeren. De contactgegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen in de wedstrijddetails. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen.

Wijzigingen in het wedstrijdprogramma

Door toevoegingen of terugtrekkingen van teams is het mogelijk dat er nog wijzigingen worden doorgevoerd in het wedstrijdprogramma. Alle wijzigingen vanaf woensdag 16 maart worden per mail aan jou als VCL doorgegeven. Wijzigingen die voor deze datum plaatsvinden worden niet gecommuniceerd. Controleer daarom tijdig in MijnKNLTB (via uitnodigen) of er nog uitnodigingen ontbreken of teams zijn toegevoegd.

Meestgestelde vragen en downloads

Organiseer jij de competitie op jouw vereniging en loop je ergens tegen aan of heb je een specifieke vraag? Check dan het competitiereglement padel en het wedstrijdbulletin padel 2022.

Lees daarnaast ook de veelgestelde vragen en gebruik de handleidingen en stappenplannen die je verder op weg helpen.