3B52763D ABF0 4A83 86CE 09A8ACED5290

Flexcompetitie | KNLTB Match App

Wedstrijden spelen zorgt ervoor dat je beter wordt en meer plezier krijgt in de sport. Daarnaast leer je door deelname aan competitie of toernooien eenvoudig (nieuwe) mensen kennen. Dat maakt tennis en padel niet alleen uitdagend, maar ook heel gezellig.

De KNLTB Match App is ontstaan vanuit de wens om een flexibel wedstrijdaanbod te creëren waarin spelers onderling met elkaar bepalen wanneer er gespeeld wordt. De app plant moeiteloos de wedstrijden voor de spelers zodat de inzet van vrijwilligers voor de organisatie of planning niet nodig is. We noemen deze wedstrijden Flexcompetities en worden in poules of ladders gespeeld. De vereniging kiest of de Flexcompetitie alleen of samen met andere verenigingen uit de buurt georganiseerd wordt. We noemen dit clubcompetities en multiclubcompetities.

Het is de keus van de vereniging of alleen de leden van de eigen vereniging mogen mee doen of, dat er ook niet-leden welkom zijn. Niet leden kunnen gemakkelijk meedoen door een Toernooipas aan te schaffen. Een leuke manier om nieuwe spelers op jouw vereniging te verwelkomen.

Voordelen voor de vereniging

 • De app organiseert en spelers plannen zelf, dus slechts 1 contactpersoon nodig.
 • Laagdrempelig wedstrijdaanbod voor alle niveaus.
 • Een makkelijke tool om samen met buurtclubs spelers te faciliteren, denk bijvoorbeeld aan jeugdspelers.
 • Meer activiteiten op de vereniging en verbinding tussen leden en dus meer behoud van leden.
 • Nieuwe leden aantrekken en laten integreren op de vereniging.

Hoe werkt het?

Aanmelden is heel eenvoudig en na twee weken kunnen de eerste wedstrijden worden gespeeld.

 • Een vereniging meldt zich aan via deze link. Binnen 48 uur wordt de competitie aangemaakt en neemt de KNLTB helpdesk contact op om e.e.a. af te stemmen.
 • Promoot de KNLTB Match App onder de leden van de vereniging. In de promotietoolkit vind je een aantal gratis promotiematerialen die je goed kunt gebruiken in de communicatie naar jouw leden.
 • Spelers downloaden de app, maken een profiel aan en schrijven zich in voor een Flexcompetitie.
 • Spelers/dubbelteams worden automatisch ingedeeld in een poule of ladder met tegenstanders van hun niveau. De speelsterkte geven spelers zelf aan als zij een profiel aanmaken en kunnen zij baseren op de KNLTB speelsterkte. De wedstrijden tellen niet mee voor DSS (actuele rating).
 • De wedstrijdvorm is vrij. Dus of er voor twee gewonnen sets gespeeld wordt of dat er een uur lang games geteld worden, alles is mogelijk. De wedstrijdvorm is ook aan te passen aan de afspraken op de vereniging met betrekking tot baanreserveringen.
 • Spelers krijgen een datum voorgesteld door de app maar kunnen onderling zelf de datum aanpassen via de chat functie in de app.
 • Een handleiding van de KNLTB Match App vind je hier.

Doe je ook mee?

Meld je dan hier aan! Na jouw aanvraag neemt de KNLTB helpdesk binnen 48 uur contact op voor meer informatie en afstemming.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een overzicht van de meestgestelde vragen en antwoorden over de KNLTB Match App. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met jouw Accountmanager.

Tijdens de Digitale Congresweek (maart 2021) kon je een webinar volgen over de KNLTB Match App met meer informatie over het gebruik van de app. Bekijk het webinar hieronder terug: