Jongen Ontvangt

Activatie van leden

Elke vereniging weet het inmiddels wel: ledenwerving kan niet zonder ledenbehoud. Want ledenwerving is belangrijk, maar het effect ervan is beperkt als een groot deel van de nieuwe leden de vereniging enkele jaren later alweer heeft verlaten. Nieuwe leden moeten zich thuis voelen, deelnemen aan activiteiten en wedstrijden en zo opgenomen worden in de vereniging.

Leden behouden doe je dan ook vooral door leden te binden. En dat gaat het makkelijkst als ze heel regelmatig op de vereniging zijn. Na het werven en warm onthalen van je leden, is het dus slim ze te activeren. Zorg dat je communicatie, zowel persoonlijk als digitaal, op orde is en dat activiteiten en wedstrijden spelen voor de doelgroepen in jouw ledenbestand toegankelijk en aantrekkelijk zijn. De leraar is daarbij overigens een onmisbare schakel. Een goede leraar geeft niet alleen les, maar motiveert, enthousiasmeert en spreekt iedereen, waardoor hij/zij een echt uithangbord van de vereniging is.

Activiteiten en evenementen zijn er voor alle doelgroepen. Zo is er TennisFit voor oudere leden, is Tennis Alles-in-1 ideaal om jeugdleden met alle leuke facetten van tennis in aanraking te laten komen en is 8&9 Tennis heel laagdrempelige manieren voor leden om hun kwaliteiten te testen in wedstrijdverband. Als sporten op de vereniging leuk en uitdagend blijft, blijven sporters tot in lengte van dagen lid!