Dubbelspel jongens net 2021

Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie is voor veel junioren één van de hoogtepunten van het tennisseizoen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor de organisatie van de Voorjaarscompetitie op jouw vereniging.

Speeldata

Klik hier voor de speeldata van de KNLTB Voorjaarscompetitie 2022. De competitie-indeling is te vinden op MijnKNLTB.

Spelers toevoegen aan teams

Wanneer je bij de inschrijving al spelers bij de teams hebt opgegeven (teamopgave) dan kun je als VCL heel eenvoudig op MijnKNLTB de competitiespelers en aanvoerders van jouw vereniging toevoegen aan de gepubliceerde teams. Je kunt dan voor de start én tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie 2022 op één plek eenvoudig alle spelers en teams beheren. Het heeft ook veel voordelen voor aanvoerders en spelers:

  • Als de spelers al aan het team zijn toegevoegd, hoeft de aanvoerder ze op de eerste speeldag niet één voor één handmatig op te zoeken. Dit maakt het invullen van de digitale teamopstelling én het invoeren van de uitslagen op het digitale wedstrijdformulier veel makkelijker.
  • Als een speler toegevoegd is aan een team wordt de indeling van dat team automatisch zichtbaar op de homepage van de speler wanneer hij/zij is ingelogd op MijnKNLTB. Hierdoor heeft de speler nóg eenvoudiger toegang tot de competitie-indeling.
  • Als je voor elk team de aanvoerder toekent, hoef je geen aanvoerder meer toe te voegen bij het uitnodigen van teams. Dit gebeurt dan automatisch.

Met één druk op de knop kun je per team de spelers importeren die je tijdens de inschrijving van je teams hebt opgegeven. Handig, want dit scheelt je veel extra werk! Gebruik deze handleiding om de competitiespelers van jouw vereniging toe te voegen aan de teams.

Uitnodigen van teams

Uiterlijk 8 dagen vóór de eerste speeldag nodig je teams uit via MijnKNLTB. Als je bij de teamopgave (nog) geen aanvoerder hebt toegekend, dan kun je tijdens het uitnodigen een aanvoerder aanwijzen om uitslagen in te voeren. De contactgegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen in de wedstrijddetails. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen.

Wijzigingen in het wedstrijdprogramma

Door toevoegingen of terugtrekkingen van teams is het mogelijk dat er nog wijzigingen worden doorgevoerd in het wedstrijdprogramma. Alle wijzigingen vanaf woensdag 16 maart worden per mail aan jou als VCL doorgegeven. Wijzigingen die voor deze datum plaatsvinden worden niet gecommuniceerd. Controleer daarom tijdig in MijnKNLTB (via uitnodigen) of er nog uitnodigingen ontbreken of teams zijn toegevoegd.

Competitiedispensatie

In de Junioren competitie mogen altijd meerdere spelers worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. Voor talentvolle spelers of voor spelers die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan competitiedispensatie worden aangevraagd. Alle aanvragen voor de Voorjaarscompetitie hebben we afgehandeld. Jeugdspelers met dispensatie staan al klaar bij de teams. Daarnaast zijn ze ook zichtbaar in het overzicht 'dispensaties per speler'.

Zijn er extra of nieuwe spelers waarvoor je ook dispensatie wilt aanvragen, dan kun je dit doen via MijnKNLTB. Volg hiervoor de handleiding. Let op! Als de leraar leeftijdsdispensatie heeft aangevraagd voor een speler, omdat deze zowel toernooien als competitie wil spelen, hoeft er geen competitiedispensatie aangevraagd te worden.

Banenschema

Op alle competitiedagen dient het minimum aantal van 1 1/3 baan per thuisspelend team beschikbaar te zijn. Bij de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen de teams korte sets (tot 4 games) waardoor er voor deze partijen reglementair slechts drie kwartier gereserveerd hoeft te worden. Voor Junioren competitie 13 t/m 17 jaar dien je voor elke partij anderhalf uur te reserveren. Het inschrijfsysteem op MijnKNLTB houdt hier met de berekening naar het minimum aantal beschikbare banen rekening mee. Klik hier voor het banenschema met een rekenvoorbeeld.

Jeugdspelers die op een andere vereniging competitie spelen

Het kan voorkomen dat een jeugdspeler bij een andere vereniging lid wordt om daar competitie te spelen. Voor deze jeugdspelers kun je als vereniging de dubbele bondsafdracht terugvragen. Stuur het bondsnummer en de naam van de speler naar wedstrijdtennis@knltb.nl onder vermelding van ‘creditering dubbele bondsafdracht junioren’.