Zomer Challenge Thijs Zonder Quote

Zomer Challenge

De Zomer Challenge is een compact lidmaatschapspakket van een aantal maanden voor tennis en/of padel. Een ideaal middel om in de zomermaanden nieuwe leden te bereiken. Vorig jaar hebben maar liefst 550 verenigingen meegedaan, die gezamenlijk meer dan 18.000 nieuwe Zomer Challenge leden hebben mogen verwelkomen. Daarvan is 40% lid geworden van een vereniging!

Wat?

Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap van een aantal maanden:

  • Kennis maken met tennis en/of padel;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen of clinics van de leraar volgen;
  • Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi;

Kortom; de Zomer Challenge is dé ideale mogelijkheid om kennis te maken met tennis en/of padel of ideaal voor sporters om de zomer door te komen.

Voor wie?

  • Voor zowel sporters die een zomerstop hebben van een sport en die tijdens deze periode op zoek zijn naar een buitensport, zoals tennis of padel, als voor sporters die altijd binnen sporten. Op deze manier kunnen ze kennismaken met tennis en/of padel én in het zomerseizoen lekker buiten sporten.
  • Voor oud-tennissers of -padellers. In 2020 bleek 53% van de deelnemers aan de Zomer Challenge in het verleden lid te zijn geweest van de KNLTB.
  • De Zomer Challenge kun je ook goed inzetten voor de jeugd. Denk aan kinderen die een zomerstop hebben van een sport of kinderen die willen ontdekken of tennis en/of padel wat voor hen is. Laat deze jongste doelgroep de sporten op jouw vereniging ontdekken en maak ze enthousiast.

Deelnemers kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met een heel team deel te nemen aan de Zomer Challenge.

Waarom?

Er zijn in Nederland veel sporten die in de zomermaanden stilliggen, zoals voetbal en hockey. Daarnaast gaat 20% van alle Nederlanders (ouder dan 15 jaar) naar de sportschool. Deze sporters willen graag in de zomer buiten sporten. Ze hebben niet de behoefte aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap, dat samen met lessen of clinics de mogelijkheid biedt om gedurende de zomermaanden iets nieuws te leren en gezond en fit te blijven. Aan het einde van het programma wordt er op en door de club een eindtoernooi (na de zomervakantie) georganiseerd. Veel clubs bieden al een zomerlidmaatschap aan, dat betreft vaak alleen vrij spelen gericht op mensen met ervaring. Door de Zomer Challenge aan te bieden, laat je als vereniging ook niet-tennissers of -padellers op een laagdrempelige manier kennis maken met tennis en/of padel.

Aanmelden

Vanaf begin mei kun je jouw leden weer aanmelden voor de Zomer Challenge.

Heeft jouw vereniging vorig jaar meegedaan en wil je jouw vereniging alvast aanmelden? Dat kan! Stuur dan een e-mail naar: verenigingsondersteuning@knltb.nl. Ook ontvangt jouw vereniging half mei een uitnodiging om dit jaar weer mee te doen.

Heeft jouw vereniging nog niet eerder meegedaan aan de Zomer Challenge? Jouw vereniging ontvangt half mei een e-mail met meer informatie over hoe jij jouw vereniging kan aanmelden. Kan je niet wachten? Neem dan contact op met jouw accountmanager.

Voor de deelnemers aan de Zomer Challenge hoeft jouw vereniging dit jaar geen bondsafdracht te betalen, de zogenaamde stimuleringsbijdrage. Maak tennis leuk voor iedereen en organiseer de Zomer Challenge op jouw vereniging!

Resultaten 2020

Vorig jaar was de Zomer Challenge voor veel verenigingen een groot succes! Maar liefst 550 verenigingen hebben meegedaan, die gezamenlijk meer dan 18.000 nieuwe Zomer Challenge leden hebben mogen verwelkomen. Daarvan is 40% lid geworden van een vereniging!

De Zomer Challenge was dus voor veel verenigingen een succes. Zo ook voor T.V. Borger. Bekijk hieronder hun succesverhaal:

Promotiemiddelen

Als je jouw vereniging hebt aangemeld, dan kun je aan de slag met de promotie van de Zomer Challenge! Je wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze op jouw vereniging mee kunnen doen. De KNLTB ondersteunt verenigingen met uitgebreide promotiematerialen. De promotiematerialen sluiten aan bij de nieuwe positionering ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.’ Ook zijn er promotiematerialen beschikbaar voor padel.

Gerelateerd aan deze pagina

Promotiemiddelen

Promotiemiddelen

Gerelateerd aan deze pagina

Succesverhaal

Succesverhaal