Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen.

Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;
  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek:
  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen. Meer informatie over Tenniskids voor jeugdcommissies vind je op deze Centrecourtpagina (zie hiervoor de menustructuur aan de linkerkant) en in het jeugdcommissieboekje

Menzis Tenniskids@school

Hoe kun je meer kinderen laten tennissen bij je vereniging? Met Menzis Tenniskids@school! Deze lesmethode is ontwikkeld om de jongere jeugd in hun eigen omgeving te bereiken: op school of bij de buitenschoolse opvang (BSO). Behalve kennismaking met de tennissport is Menzis Tenniskids@school bij uitstek geschikt om nieuwe jeugdleden te werven. Bij Menzis Tenniskids@school verzorgt een tennisleraar tijdens gymlessen of sportactiviteiten van een BSO kennismakingslessen. Kinderen kunnen zo op een laagdrempelige manier kennis maken met de tennissport. 

Tenniskidsvereniging worden?

Inmiddels zijn er al ongeveer 1000 Tenniskidsverenigingen in Nederland. Is jouw vereniging nog geen Tenniskidsvereniging? Meld je aan en vul het formulier in om een gesprek met een KNLTB Accountmanager aan te vragen. De Accountmanager geeft meer uitleg over het programma en de voordelen van Tenniskids voor jouw vereniging. 

 

Functionaris Tenniskids

Aan de slag als Tenniskids functionaris? Check onze handige stappenplannen!

Blauw, rood, oranje en groen

Alles over de verschillende fases van Tenniskids

Tenniskids@school

Stap voor stap naar meer jeugdleden met Tenniskids@school!

Kom naar het Tenniskids Feest!

Een jaarlijks feest voor alle Tenniskids

Tenniskids toernooitjes

Organiseer je eigen Tenniskids toernooitje!