Trainingen en opleidingen

Padel is weliswaar ook een racketsport, maar is toch écht een andere sport dan tennis. Vele technieken komen bekend voor, maar zijn toch net weer ietsje anders. En ook de tactiek is anders. Speciaal voor tennisleraren heeft de KNLTB een cursus ontwikkeld, gericht op de beginnende padelspeler.

E-learning en video analyse

De bijscholing bestaat uit een E-learning- blok waarmee je je door middel van zelfstudie kan verdiepen in onder meer de spelregels, de aanleg van padelbanen en specifieke materialen als rackets en ballen.

Hierna volgen de lesdagen, waarin wordt doorgebouwd op trainingen voorbereiden, uitvoeren en evalueren, maar ook niveaus inschatten en daar gerichte oefeningen voor bedenken en uitvoeren. Het verschil en de overeenkomsten tussen tennis en padel staan in eerste instantie centraal. Vanuit video-analyses van diverse niveaus padel (van beginners tot wereldtoppers) wordt een start gemaakt om uiteindelijk padel-lessen tot en met gevorderd niveau te kunnen aanbieden. 

De cursus wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid (PvB) waarbij de cursist door middel van aangeleverd videobewijs en een dossier met o.a. voorbereiding en reflectie het gewenste eindniveau aantoont. De cursus levert 6 PO punten op. Het goed afsluiten door middel van de PVB levert nogmaals 6 PO punten op. Kijk voor meer informatie over en inschrijven voor de cursus in de bijscholingskalender.

Ervaren padel docenten

De bijscholing wordt gegeven door ervaren docenten, die zich specifiek en diepgaand in padel hebben verdiept en erin geschoold zijn. Zij staan echter wel dicht bij de praktijk van de tennisleraar. Michel Gorsse (CIOS Goes) is docent bij CIOS, leercoach en padelinstructeur. Rob Jaspers richtte zich na een carrière als bedrijfseconoom volledig op padel en startte een padelschool. Hij heeft veel kennis van de diverse Spaanse en Argentijnse trainingsmethodieken.