Zo leuk is tennis!

Zo leuk is tennis!

“Als voetballer tennis ik graag in de zomer”

Zomer Challenge

In de zomermaanden hebben veel teamsporten een zomerstop, zoals voetbal en hockey. Speciaal voor deze sporters én voor sporters die veelal binnen sporten, bieden we de Zomer Challenge aan: een compact lidmaatschapspakket van drie of vier maanden voor tennis of padel. Daarnaast is de Zomer Challenge ook ideaal om jeugd enthousiast te maken voor tennis. Vorig jaar werd maar liefst 29% van de deelnemers aan de Zomer Challenge lid van een tennisvereniging!

Wat is het?

Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap van drie of vier maanden:

  • Kennis maken met tennis en/of padel;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen of clinics van de tennisleraar volgen;
  • Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi; 

Kortom; de Zomer Challenge is dé ideale mogelijkheid voor sporters om de zomer door te komen. 

Voor wie?

  • Voor zowel niet-tennissers (6-45 jaar) die een zomerstop hebben van een sport en die tijdens deze periode op zoek zijn naar een buitensport, zoals tennis of padel, als voor sporters die altijd binnen sporten. Op deze manier kunnen ze in het zomerseizoen lekker buiten sporten. 
  • Voor oud-tennissers. In 2018 bleek 54% van de deelnemers aan de Zomer Challenge in het verleden lid te zijn geweest van de KNLTB. 
  • De Zomer Challenge kun je ook goed inzetten voor de jeugd. Denk aan kinderen die een zomerstop hebben van een sport of kinderen die willen ontdekken of tennis/padel wat voor hen is. Laat deze jongste doelgroep tennis op jouw vereniging ontdekken en maak ze enthousiast! 

Deelnemers kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met een heel team deel te nemen aan de Zomer Challenge. 

Waarom?

Er zijn in Nederland veel sporten die in de zomermaanden stil liggen, zoals voetbal en hockey. Daarnaast gaat 20% van alle Nederlanders (ouder dan 15 jaar) naar de sportschool. Deze sporters willen graag in de zomer buiten sporten. Ze hebben niet de behoefte aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap, dat samen met lessen of clinics de mogelijkheid biedt om gedurende de zomermaanden iets nieuws te leren en gezond en fit te blijven. Aan het einde van het programma wordt er op en door de club een eindtoernooi (na de zomervakantie) georganiseerd. Veel verenigingen bieden al een zomerlidmaatschap aan, dat betreft vaak alleen vrij spelen gericht op mensen met tenniservaring. Door de Zomer Challenge aan te bieden, laat je als vereniging ook niet-tennissers op een laagdrempelige manier kennis maken met tennis en/of padel. 

Doe je ook mee?

Meld jouw vereniging via onderstaande link aan voor de Zomer Challenge, zodat potentiële tennissers weten welke verenigingen bij hun in de buurt de Zomer Challenge aanbieden. Vanaf begin mei worden al deze vereniging op een interactieve kaart op Tennis.nl weergegeven. 

Aanmelden

Let op: indien je de Zomer Challenge voor zowel Tennis als Padel aanbiedt, dien je beide formulieren in te vullen. 

Je kunt Zomer Challenge leden vanaf 1 mei aanmelden in jouw ledenadministratiepakket. Het is van belang om alle deelnemers aan de Zomer Challenge als lid aan te melden bij de KNLTB. Zij krijgen dan ook een KNLTB-pas. Voor een uitgebreide uitleg hoe jouw vereniging een lid moet aanmelden verwijzen we je graag naar het draaiboek. Voor de deelnemers aan de Zomer Challenge hoeft jouw vereniging geen bondsafdracht te betalen, de zogenaamde stimuleringsbijdrage.

Gratis promotiematerialen

Als je jouw Zomer Challenge hebt aangemeld, dan kun je aan de slag met de promotie! Je wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze op jouw vereniging mee kunnen doen aan de Zomer Challenge. De KNLTB ondersteunt verenigingen met uitgebreide promotiematerialen. De promotiematerialen sluiten aan bij de nieuwe positionering ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.’. Dit is onder andere in de materialen terug te zien door het centraal stellen van een aantal doelgroepen op wie jij je kan richten. Ook zijn er promotiematerialen beschikbaar voor padel. De promotiemiddelen kun je onderaan deze pagina downloaden.

Verschillende doelgroepen

Er is promotiemateriaal beschikbaar voor verschillende doelgroepen. Je kiest het beeldmateriaal wat het beste past bij de doelgroep die je wilt aanspreken, of je kiest meerdere uitingen. De posters en flyers kun je heel gemakkelijk voorzien van de eigen verenigingsinformatie. 

 

    Promotievideo Zomer Challenge

     

Gebruik onderstaande tekst met de video Doe mee aan de Zomer Challenge! ter promotie van de Zomer Challenge. Wil je het videobestand graag ontvangen, stuur dan een e-mail naar communicatie@knltb.nl.

Meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig, waarvan er 560.000 lid zijn van een KNLTB-vereniging. Thijs ontdekte hoe leuk tennis is toen hij meedeed aan de Zomer Challenge. Hij kreeg tennislessen en stond wekelijks met zijn vrienden op de tennisbaan. Door dit tijdelijke lidmaatschap kon hij, tijdens de zomerstop van de voetbal, buiten blijven sporten en gezellig met zijn vrienden een nieuwe sport ontdekken. Tennis is je vrienden ontmoeten en jezelf keer op keer verbeteren. Iedereen kan meedoen, want er is altijd wel een vereniging bij jou in de buurt. Doe je ook mee?

    Algemene promotievideo tennis

     

Gebruik onderstaande tekst met de video Nederland Tennisland. Iedereen doet mee. als je tennis wil promoten onder potentiële tennissers. Wil je het videobestand graag ontvangen, stuur dan een e-mail naar communicatie@knltb.nl.

Meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig. Of je nou een jongen of meisje bent, arm of rijk, blond of donker, jong of oud, fit of met beperking, tennis is er voor iedereen. Doe je ook mee? 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.