Straattennis

Met Straattennis kan je jonge kinderen laten kennismaken met de tennissport.

Tennis is een sport die op verschillende locaties gespeeld kan worden. Niet alleen op ‘echte’ tennisbanen maar ook op buurt- en schoolpleinen, op de oprit voor het huis, op de stoep in de straat, in sporthallen en op de camping. Hoe meer er op verschillende plaatsen wordt getennist hoe beter dit voor de tennissport en voor de tennisverenigingen is.

Straattennis is een goede vorm om kinderen in de wijk of zelfs in de hele gemeente in aanraking te brengen met tennis. Straattennis is makkelijk te spelen met de materialen die ook voor Tenniskids worden gebruikt: stage 2/3 ballen, mininetje, minirackets, lijntjes, etc. In een paar minuten creëer je een “baantje” en kun je aan de slag.

Straattennis kan worden gespeeld op sportpleinen, zoals op een Krajicek playground, op een schoolplein, of tijdens een evenement in de gemeente. Als je als vereniging wilt dat straattennis ook nieuwe leden gaat opleveren is het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, het in een reeks aan te bieden, een goede vervolg aan te bieden op de vereniging en de kinderen direct in te laten stromen in Tenniskids. Als losstaande activiteit heeft het weinig rendement. Het stappenplan voor schooltennis kan helpen bij een goede invulling.

Als het straattennis evenement meer uitstraling moet hebben, met bijvoorbeeld een (klik)baan, boarding, geluid en professionele medewerkers, kunnen verenigingen het ook inhuren. De KNLTB geeft hier zelf geen invulling meer aan, maar er zijn meerdere partijen die dit wel aanbieden. De KNLTB kan je de gegevens geven van deze partijen.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.