Open dag

Een open dag organiseren is een krachtig middel om nieuwe tennissers aan jouw vereniging te binden en om de club te promoten. Om verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een open dag stelt de KNLTB een draaiboek, tips en aangepast en vernieuwd promotiemateriaal, inclusief social media campagne en perstoolkit, beschikbaar.

Promotiemateriaal

Het materiaal is ontworpen met het bring a friend-principe in het achterhoofd. Onderzoek wijst namelijk uit dat de meeste deelnemers aan een open dag naar het park komen via tennissende familieleden, vrienden of kennissen en lokale media. De slogan ‘Tennis. Love the game’ is dan ook heel bewust gekozen.

Er is promotiemateriaal beschikbaar voor verschillende doelgroepen. Je kiest het beeldmateriaal wat het beste past bij de doelgroep die je wilt aanspreken, of je kiest meerdere uitingen. De posters en flyers kun je heel gemakkelijk voorzien van de eigen clubinformatie. Met het materiaal kun je als club het hele jaar door aan de slag op data die jouw club het best uitkomen. 

Wanneer organiseer je een open dag?

Maart of april en september zijn zeer geschikte maanden om een open dag te organiseren. In maart en april beginnen veel mensen weer aan de zomer te denken en start het traditionele tennisseizoen. Eind augustus en begin september is de vakantie net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een sport maken.

Aanmelden open dag 

Aanmelden van jouw open dag kan via een online formulier op Tennis.nl. De open dagen worden  overzichtelijk weergegeven op een interactieve kaart, waar iedereen die kennis wil maken met tennis, exact kan zien waar en wanneer dat mogelijk is. Als er in jouw regio voldoende verenigingen zijn die hun open dag aanmelden, gaan we jouw open dag ook via Facebookcampagnes en het Algemeen Dagblad promoten. 

>>AANMELDEN<<

Zorg voor meer bezoekers met de KNLTB Vriendenactie

Gaat jouw club een open dag organiseren? Leuk! Nu alleen nog zorgen dat zoveel mogelijk nieuwe tennissers naar jouw open dag komen. Naast de standaard promotieactiviteiten kun je ook je leden een belangrijke rol geven in het aantrekken van bezoekers voor jouw open dag, namelijk met de KNLTB Vriendenactie. De KNLTB Vriendenactie is een member-get-member-actie, met als doel niet-leden tennis te laten ontdekken tijdens een open dag op een tennisvereniging. KNLTB-leden kunnen via een speciale landingspagina vrienden (niet-leden) uitnodigen voor de open dag. Bezoekt vervolgens een vriend de open dag? Dan maakt zowel het lid als de vriend kans op tickets voor Wimbledon 2019. Naast dat deze actie jouw club potentiële leden kan opleveren, maakt jouw vereniging ook kans op een promovideo van jouw club of een clubtafel met logo. Om kans te maken op deze prijs hoef je als club alleen maar aan te geven of de vrienden die door jouw leden zijn uitgenodigd, ook daadwerkelijk de open dag hebben bezocht. De aanmeldingen voor jouw open dag sturen wij naar de contactpersoon van de open dag (opgegeven op tennis.nl). Kijk hier voor meer informatie en tips over de KNLTB Vriendenactie.

Doe inspiratie op!

Meerdere verenigingen in het land hebben al eens een succesvolle open dag georganiseerd. Lees de succesverhalen van deze verenigingen om inspiratie op te doen voor jouw open dag. 

  • Bij TC Bemmel organiseren ze elk jaar een open dag. Door het organiseren van verschillende clubactiviteiten is er veel reuring op de club, wat zorgt voor een geweldige sfeer.  

  • Om het dalende ledenaantal een halt toe te roepen gooide tennisvereniging TV Terweijde het over een andere boeg. Ze maakten de open dag onderdeel van een grote ledenwervingscampagne, met als resultaat meer dan 60 nieuwe leden.  

  • LTV Randenbroek organiseerde een succesvolle open dag door lokale ondernemers te benaderen om met een marktkraam aanwezig te zijn op de open dag.  

  • Zuidlaarder TC heeft maar liefst 100 nieuwe leden geworven! De vereniging koos ervoor om leden te gaan werven in het eigen netwerk. Ze koppelden er een interessant startlidmaatschap aan. 

Tennismaterialen voor jouw open dag

Via de KNLTB Uitleen kun je volledige pakketten (inclusief rackets) huren om een geweldige open dag neer te zetten. 

Succes met de voorbereidingen van jouw open dag! Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met de Accountmanager uit jouw district.

 

Promofilmpjes

Deel deze promofilmpjes van Kiki Bertens, Michaëla Krajicek en Paul Haarhuis waarin zij oproepen naar jullie open dag te komen:

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.