Zo leuk is tennis!

Zo leuk is tennis!

"Ik sta altijd met plezier op de baan"

Open dag

Een open dag organiseren is een krachtig middel om nieuwe tennissers en/of padellers aan jouw vereniging te binden en om de club te promoten. Om verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een open dag stelt de KNLTB een draaiboek, tips en promotiemateriaal, inclusief social media campagne en perstoolkit, beschikbaar.

Coronavirus

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben ook gevolgen voor de open dagen die op veel verenigingen georganiseerd worden. De open dagen die in de periode t/m 6 april zouden plaatsvinden kunnen geen doorgang vinden. Mocht jouw vereniging nu of later bepalen om de open dag te verplaatsen naar een nieuwe datum, bijvoorbeeld in het najaar, dan kun je deze (opnieuw) aanmelden via tennis.nl. Op de homepage van centrecourt.nl houden we je op de hoogte van de meest actuele situatie met betrekking tot het coronavirus.

Aanmelden open dag 

Organiseert jouw vereniging een open dag? Vermeld deze dan op Tennis.nl en laat potentiële tennissers weten wanneer jouw vereniging een open dag organiseert. Aanmelden van jouw open dag kan via een online formulier. De open dagen worden overzichtelijk weergegeven op een interactieve kaart, waar iedereen die kennis wil maken met tennis, exact kan zien waar en wanneer dat mogelijk is. 

>>AANMELDEN<<

Gratis promotiematerialen

Heb je je open dag eenmaal aangemeld, dan wil je jouw vereniging op die dag natuurlijk zo goed mogelijk presenteren. De KNLTB ondersteunt verenigingen met uitgebreide promotiematerialen. De promotiematerialen sluiten aan bij de nieuwe positionering ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.’. Dit is onder andere in de materialen terug te zien door het centraal stellen van een aantal doelgroepen op wie jij je open dag kan richten. De promotiemiddelen kun je onderaan deze pagina downloaden.

Verschillende doelgroepen

Er is promotiemateriaal beschikbaar voor verschillende doelgroepen. Je kiest het beeldmateriaal wat het beste past bij de doelgroep die je wilt aanspreken, of je kiest meerdere uitingen. De posters en flyers kun je heel gemakkelijk voorzien van de eigen clubinformatie. Met het materiaal kun je als club het hele jaar door aan de slag op data die jouw club het best uitkomen. 

Wil je op jouw vereniging een open dag organiseren voor padel? Dat kan! Maak gebruik van de specifieke promotiemiddelen voor padel

Wanneer organiseer je een open dag?

Maart of april en september zijn geschikte maanden om een open dag te organiseren. In maart en april beginnen veel mensen weer aan de zomer te denken en start het traditionele tennisseizoen. Eind augustus en begin september is de vakantie net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een sport maken.

Doe inspiratie op!

Meerdere verenigingen in het land hebben al eens een succesvolle open dag georganiseerd. Lees de succesverhalen van deze verenigingen om inspiratie op te doen voor jouw open dag. 

  • Bij TC Bemmel organiseren ze elk jaar een open dag. Door het organiseren van verschillende clubactiviteiten is er veel reuring op de club, wat zorgt voor een geweldige sfeer.  

  • TVZ 750 heeft op één dag 84 nieuwe leden aan zich weten te binden. De Zwolse tennisclub heeft dit bewerkstelligd door een spotgoedkoop lidmaatschap aan te bieden.

  • Om het dalende ledenaantal een halt toe te roepen gooide tennisvereniging TV Terweijde het over een andere boeg. Ze maakten de open dag onderdeel van een grote ledenwervingscampagne, met als resultaat meer dan 60 nieuwe leden.  

  • LTV Randenbroek organiseerde een succesvolle open dag door lokale ondernemers te benaderen om met een marktkraam aanwezig te zijn op de open dag.  

  • Zuidlaarder TC heeft maar liefst 100 nieuwe leden geworven! De vereniging koos ervoor om leden te gaan werven in het eigen netwerk. Ze koppelden er een interessant startlidmaatschap aan. 

Tennismaterialen voor jouw open dag

Via de KNLTB Uitleen kun je volledige pakketten (inclusief rackets) huren om een geweldige open dag neer te zetten. 

Vragen?

Succes met de voorbereidingen van jouw open dag! Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met de Accountmanager uit jouw district.

 

    Algemene promotievideo

     

Meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig. Of je nou een jongen of meisje bent, arm of rijk, blond of donker, jong of oud, fit of met beperking, tennis is er voor iedereen. Doe je ook mee? 

Gebruik bovenstaande tekst met de video Nederland Tennisland. Iedereen doet mee. ter promotie van je open dag. Wil je het videobestand graag ontvangen, stuur dan een e-mail naar communicatie@knltb.nl.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.