Open dag

Een open dag organiseren is een krachtig middel om nieuwe tennissers en/of padellers aan jouw vereniging te binden en om de club te promoten. Om verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een open dag stelt de KNLTB een draaiboek, tips en promotiemateriaal, inclusief social media campagne en perstoolkit, beschikbaar.

Promotiemiddelen

Het promotiemateriaal is ontworpen met het bring a friend-principe in het achterhoofd. Onderzoek wijst namelijk uit dat de meeste deelnemers aan een open dag naar het park komen via tennissende familieleden, vrienden of kennissen en lokale media. De slogan ‘Tennis. Love the game’ is dan ook heel bewust gekozen.

Verschillende doelgroepen
Er is promotiemateriaal beschikbaar voor verschillende doelgroepen. Je kiest het beeldmateriaal wat het beste past bij de doelgroep die je wilt aanspreken, of je kiest meerdere uitingen. De posters en flyers kun je heel gemakkelijk voorzien van de eigen clubinformatie. Met het materiaal kun je als club het hele jaar door aan de slag op data die jouw club het best uitkomen. 

Padel
Wil je op jouw vereniging een open dag organiseren voor padel? Dat kan! Maak gebruik van de specifieke promotiemiddelen voor padel

Wanneer organiseer je een open dag?

Maart of april en september zijn zeer geschikte maanden om een open dag te organiseren. In maart en april beginnen veel mensen weer aan de zomer te denken en start het traditionele tennisseizoen. Eind augustus en begin september is de vakantie net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een sport maken.

Aanmelden open dag 

Aanmelden van jouw open dag kan via een online formulier op Tennis.nl. De open dagen worden overzichtelijk weergegeven op een interactieve kaart, waar iedereen die kennis wil maken met tennis, exact kan zien waar en wanneer dat mogelijk is. 

>>AANMELDEN<<

Doe inspiratie op!

Meerdere verenigingen in het land hebben al eens een succesvolle open dag georganiseerd. Lees de succesverhalen van deze verenigingen om inspiratie op te doen voor jouw open dag. 

  • Bij TC Bemmel organiseren ze elk jaar een open dag. Door het organiseren van verschillende clubactiviteiten is er veel reuring op de club, wat zorgt voor een geweldige sfeer.  

  • TVZ 750 heeft op één dag 84 nieuwe leden aan zich weten te binden. De Zwolse tennisclub heeft dit bewerkstelligd door een spotgoedkoop lidmaatschap aan te bieden.

  • Om het dalende ledenaantal een halt toe te roepen gooide tennisvereniging TV Terweijde het over een andere boeg. Ze maakten de open dag onderdeel van een grote ledenwervingscampagne, met als resultaat meer dan 60 nieuwe leden.  

  • LTV Randenbroek organiseerde een succesvolle open dag door lokale ondernemers te benaderen om met een marktkraam aanwezig te zijn op de open dag.  

  • Zuidlaarder TC heeft maar liefst 100 nieuwe leden geworven! De vereniging koos ervoor om leden te gaan werven in het eigen netwerk. Ze koppelden er een interessant startlidmaatschap aan. 

Tennismaterialen voor jouw open dag

Via de KNLTB Uitleen kun je volledige pakketten (inclusief rackets) huren om een geweldige open dag neer te zetten. 

Succes met de voorbereidingen van jouw open dag! Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met de Accountmanager uit jouw district.

 

Promofilmpjes

Deel deze promofilmpjes van Kiki Bertens, Michaëla Krajicek en Paul Haarhuis waarin zij oproepen naar jullie open dag te komen:

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.