TV Heksenwiel Breda werft veel nieuwe leden

Best practice door: TV Heksenwiel Breda

Beschrijving van het probleem en/of de aanleiding voor deze best practice

TV Heksenwiel in Breda was vastberaden: deze open dag gaat een succes worden. Maar hoe gaan we dat aanpakken als er zoveel creatieve opties zijn?

Beschrijving van de oplossing die heeft geleid tot deze best practice

Wij hebben onze tennisleraren in de maand februari alle scholen in de buurt laten bezoeken. Ze hebben op vijf scholen lesgegeven aan de groepen 3 t/m 8 tijdens de gymles. Aan het eind van de les kregen de kinderen het verzoek om tijdens de open dag hun geleerde kunstjes te tonen en gratis wat dingetjes bij te leren. Ouders waren natuurlijk ook welkom!

In de 2 weekeinden voor de open dag zijn wij op de TV Heksenwiel gaan staan met miniveldjes, we hebben dit leuk aangekleed met spandoeken van de KNLTB en jeugdleden wilden graag assisteren.

Vervolgens hebben we willekeurig mensen uitgenodigd om een balletje te komen slaan. Op die manier hebben we mensen op een ludieke manier uitgenodigd voor de open dag om een gratis clinic bij te wonen. 

Tijdens de open dag hebben wij al onze leden uitgenodigd om langs te komen om hun pasjes op te halen. Als ze iemand kenden die zou willen gaan tennissen, dan mochten ze die meenemen om deel te nemen aan de gratis clinic. Ook alle competitieteams konden op deze dag hun ballen en wedstrijdformulieren ophalen. Daarnaast hadden wij voor ons clubhuis een rommelmarkt georganiseerd.

Alles was ook nog eens aangekondigd in het buurtkrantje en hebben wij in alle winkels posters gehangen. TV Heksenwiel was volop in het zichtveld!

Beschrijving van het resultaat voor de vereniging van deze best practice

De actie bij ons tijdens de open dag heeft ons geen windeieren gelegd. In totaal hebben er 61 mensen ingeschreven waarvan 21 volwassenen. Daarbij hebben nog 30 mensen zich aangemeld voor de cursus Maak kennis met tennis, waar normaal ook de nodige lidmaatschappen uit volgen.