TV De Drieban organiseert een buurttoernooi

Best practice: TV De Drieban

Beschrijving van het probleem en/of de aanleiding voor deze best practice

TV de Drieban organiseerde dit jaar voor de tweede keer een buurttoernooi. Ze vroegen zich af of het dit jaar weer een flinke klus zou zijn om teamcaptains te vinden.

Beschrijving van de oplossing die heeft geleid tot deze best practice

TV de Drieban organiseerde dit jaar voor de tweede keer een buurttoernooi. De teamcaptains werden persoonlijk benaderd door de organisatie en moesten teams van vier personen(inclusief zichzelf) formeren.

De promotie liep via de teamcaptains. Zij waren verantwoordelijk voor het bijeen zoeken van potentiele nieuwe leden. De algemene promotie verliep via de diverse dorpsbladen, waarin een advertentie vermeld stond.

Beschrijving van het resultaat voor de vereniging van deze best practice

Vanwege het succes van vorig jaar, was het een stuk makkelijker om teamcaptains te vinden. In totaal deden er 60 mensen, waarvan 45 geen lid waren. In vergelijking met vorige editie werden er nu relatief korte wedstrijden gespeeld. 

De deelnemers van het buurttoernooi konden acht introductielessen zonder lidmaatschap volgen voor 49 euro. Hierop reageerden dertig mensen, waardoor er vier groepjes gemaakt werden. De lessen werden door een tennisleraar van All-in gegeven, met ondersteuning van twee enthousiaste jeugdleden.