Tennisnet en tennisbal gravel

Brochure Baansoorten in beeld geactualiseerd: ‘Handig hulpmiddel bij de keuze voor een baansoort’

Als je plannen hebt de tennisbanen te renoveren of misschien zelfs uit te breiden dan doe je er verstandig aan de brochure ‘baansoorten in beeld’ ter hand te nemen. Deze brochure is inmiddels een begrip in de ‘tennisbanenmarkt’ en recent geactualiseerd.

Deze brochure heeft als doel verenigingen en andere aanbieders op weg te helpen bij de keuze voor een (nieuwe) baansoort door een verzameling van objectieve gegevens, kenmerken en achtergronden als ook inzicht in (indicatieve) aanleg- en onderhoudskosten. Voor de geactualiseerde brochure, klik hier.

Gravel

In de brochure is ook speciale aandacht voor het belang van (voldoende) gravelbanen voor de wedstrijdsport. Er wordt onder andere uitgelegd waarom gravel zo belangrijk is voor het leren tennissen en opleiden van (jeugd)spelers. Daarnaast zijn vele kenners het er over eens dat spelen op gravel de meeste spelsensatie- en beleving geeft en daarmee de aantrekkelijkheid van de sport vergroot. Daarbij is het voor besluitvormers goed te realiseren dat om te komen tot gewenst en toekomstbestendig beleid gravelbanen juist geschikt zijn voor elk niveau en ambitie in tegenstelling tot andere baansoorten. Redenen waarom de KNLTB gravel als meest gewenste baansoort aanbeveelt.

Keuren en certificeren

Tennisbanen die worden gebruikt voor wedstrijden onder auspiciën van de KNLTB dienen te beschikken over een keurmerkcertificaat. Dit keurmerkcertificaat kan alleen worden verkregen door de banen te laten keuren door een door NOC*NSF erkende keuringsinstantie. Aanvullend geldt dat alleen producten (sportvloeren) die staan vermeld op de Sportproductenlijst kunnen worden gekeurd in de praktijk. Op deze manier wordt (deels) gestandaardiseerde, uniforme en bekende sportkwaliteit en sportveiligheid geborgd voor de organisatie van de wedstrijdsport als mede invulling gegeven aan de zorgplicht voor eigenaren van sportaccommodaties.

Meer informatie

Wens je nader advies of ondersteuning bij de aanleg c.q. bouw van tennisbanen neem dan vooral contact met ons op via verenigingsondersteuning@knltb.nl of direct met jouw KNLTB accountmanager.