Badhoevedorp

Voorjaarscompetitie verplaatst naar het najaar

Het coronavirus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. De maatregelen in de sport blijven van kracht en het kabinet ziet op dit moment geen ruimte om meer versoepelingen toe te staan. Het openingsplan en de routekaart geven aan dat wellicht sporten binnen vanaf 18 mei en wedstrijden voor jeugd vanaf 26 mei mogelijk zijn. Voor volwassenen vanaf 27 jaar is wedstrijden spelen volgens de routekaart pas mogelijk vanaf 7 juli. Er is nu weinig perspectief op eerdere versoepelingen en wijzigingen in het stappenplan om officiële competities te organiseren. Daarom heeft de KNLTB besloten dat de Voorjaarscompetitie tennis en padel voor senioren niet door gaat en wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021. De jeugdcompetitie (Tenniskids, Junioren en jeugd padelcompetitie) kan misschien in verkorte vorm nog wel doorgaan met 5 speeldagen vanaf 28 mei. We verwachten in de week van 11 mei, na de volgende persconferentie hier duidelijkheid over te kunnen geven.

Naar verwachting is in het najaar de hele sport weer open en kan het clubleven worden hervat. Kantines en terrassen zijn dan open en is het weer mogelijk om een volledige competitie te spelen. Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hopen we recht te kunnen doen aan de voor tennissers en padellers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de Voorjaarscompetitie. 

Toernooien

Het huidige openingsplan en het gebrek aan perspectief op eerdere versoepelingen betekent ook dat alle open senioren toernooien t/m 4 juli worden geannuleerd. De optie voor de open jeugdtoernooien en Junioren Tour houden we open, wellicht kunnen deze vanaf eind mei wel doorgaan.

Tennis en padel in mei/juni

In tegenstelling tot veel andere sporten hebben we het hele jaar door kunnen tennissen en padellen, en nog steeds. Dat is geweldig, immers sporten en bewegen is juist in deze coronatijd belangrijk. Om in deze periode tegemoet te komen aan de toenemende wens van spelers om naast vrij spelen en trainen ook meer onderlinge vriendschappelijke wedstrijden op de club te spelen, kunnen verenigingen gebruik maken van diverse tools. Zo biedt de KNLTB Match app de mogelijkheid om via KNLTB Poultje wedstrijden in poulevorm te spelen, zowel in enkel- als dubbelvariant. Op deze
manier kunnen spelers toch wedstrijdritme kunnen opdoen. Spelers kunnen zich aanmelden en worden automatisch ingedeeld in een wedstrijdschema. Ook laddercompetities zijn te organiseren via de KNLTB Match app alsmede via de ClubApp of soortgelijke alternatieven. Zorg dat er vooraf een speelafspraak wordt gemaakt met maximaal 4 personen, een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten. Op deze manier blijft er ondanks de coronamaatregelen veel mogelijk.

Zo kun je ook nieuwe leden nog genoeg bieden. Denk bijvoorbeeld aan proeflessen en doe mee aan de Zomer Challenge. Probeer hen aan speelmaatjes te koppelen, dit kan heel eenvoudig via de ClubApp. Kijk het webinar terug om te zien hoe je nieuwe leden nog meer kunt activeren en een warm welkom kunt geven.

We missen allemaal de activiteiten op de vereniging, de gezelligheid in het clubhuis en de competitie(sfeer). Via actieve en betrokken leden kunnen we het verenigingsgevoel zoveel mogelijk proberen vast te houden. Kijk dus naar wat er wél kan en blijf vooral communiceren met je leden.

Meest gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom competitie, toernooien, tennis, padel en het coronavirus.