KNLTB Foto Website Winter Challenge Roland 1920X1080

Winter Challenge

We bevinden ons in een bijzondere tijd. De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zorgen ervoor dat je als vereniging je continu moet aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Toch biedt deze periode misschien ook kansen voor jouw vereniging. Kan er op jouw vereniging deze winter binnen en/of buiten gespeeld worden dan is de Winter Challenge zo’n kans waar je jouw voordeel mee kan doen. De Winter Challenge is een tijdelijk lidmaatschap van drie maanden voor tennis en/of padel en geschikt voor iedereen die graag fit wil blijven in de winter.

Tijdelijk lidmaatschapspakket

De Winter Challenge is een compact lidmaatschapspakket welke loopt van 1 november tot en met 31 januari. Deelnemers aan de Winter Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap:

  • Kennismaken met tennis en/of padel;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen van de leraar volgen;
  • Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Winter Challenge eindtoernooi (wanneer dit mogelijk is binnen de geldende coronamaatregelen);

Kortom; de Winter Challenge is dé ideale mogelijkheid voor sporters om fit te blijven in de winter.

Voor wie en waarom?

De Winter Challenge is ideaal om volwassenen en jeugd enthousiast te maken voor tennis en/of padel. Daarnaast zijn er nu ook veel sporters op zoek naar een sport die ze veilig en op 1,5 meter afstand kunnen uitvoeren. Ook voor deze groep is de Winter Challenge een goede optie in de wintermaanden. Door de Winter Challenge aan te bieden, laat je als vereniging ook niet-tennissers of -padellers op een laagdrempelige manier kennis maken met tennis en/of padel.

Hoe doe ik mee?

Voor de Winter Challenge hoef je je als vereniging niet apart aan te melden bij de KNLTB. Wel horen wij het graag als jouw vereniging meedoet aan de Winter Challenge, zodat wij jouw kunnen helpen met de promotie van de Winter Challenge. Je kan dit hier aangeven.

De deelnemers aan de Winter Challenge kun je aanmelden als normaal KNLTB-lid, zodat zij ook direct een bondsnummer (en indien gewenst) een KNLTB-pas ontvangen waarmee zij kunnen afhangen. Voor een uitgebreide uitleg hoe jouw vereniging een lid moet aan- en/of afmelden verwijzen we je graag naar het draaiboek. Voor de deelnemers aan de Winter Challenge hoeft jouw vereniging geen bondsafdracht te betalen.

Tip: zoek ook de samenwerking met andere sportaanbieders in de buurt van jouw vereniging. Veel sportverenigingen kunnen momenteel, vanwege de coronamaatregelen, niet hun volledige sportaanbod aanbieden en staan daarom misschien wel open voor een samenwerking.

Promotiematerialen

Je wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze op jouw vereniging mee kunnen doen aan de Winter Challenge. Om verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van de Winter Challenge stelt de KNLTB een draaiboek en diverse gratis promotiematerialen beschikbaar. Deze kun je hieronder bekijken en downloaden. De posters en flyers kun je heel gemakkelijk voorzien van de eigen verenigingsinformatie. Naast jullie eigen lokale promotie promoot de KNLTB de Winter Challenge ook via een online campagne.

Zorg voor een aantrekkelijk vervolgaanbod

Als je van start gaat met de Winter Challenge is het verstandig om ook alvast na te denken over een eventueel vervolgaanbod voor de deelnemers. Wanneer het tijdelijke lidmaatschap op 31 januari afloopt, kunnen er deelnemers zijn die er voor open staan om lid te blijven van jouw vereniging. Door de Winter Challenge deelnemers een leuk vervolgaanbod aan te bieden maak je het voor deze mensen aantrekkelijk om lid te blijven van jouw vereniging.