Joshua - Ervaren tennisser (1)

KNLTB Competitie 2021

Vanwege de coronamaatregelen gaat de Voorjaarscompetitie 2021 voor senioren niet door. De competitie wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021. Klik hier voor een overzicht van de meestgestelde vragen.

Met ruim 30.000 teams, verdeeld over 1.500 verenigingen is de KNLTB Competitie ongekend populair. En ieder jaar worden er steeds meer teams ingeschreven. Logisch, want competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Voor een groot aantal leden dan ook een goede reden om elk jaar terug te keren op de baan. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor de organisatie van de KNLTB Competitie op jouw vereniging.

Speeldata

De KNLTB Competitie 2021 start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata. De competitie telt in principe zeven speeldagen.

Samenstellen competitieaanbod

Voor senioren bestaat de KNLTB Competitie 2021 uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die bij hem/haar past! Onderaan deze pagina vind je het competitieaanbod per provincie.

Aan de hand van het beschikbare competitieaanbod per provincie bepaalt iedere vereniging vervolgens het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden. Maak tennis leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw vereniging competitie kunnen spelen.

Geen scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond

In het najaar is het vanwege de beperkte periode niet mogelijk om 10 weken achter elkaar competitie te spelen. Het scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond zal daarom niet gehanteerd worden, zoals dat oorspronkelijk wel de planning was bij de Voorjaarscompetitie. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat ‘Spelen op tijd’ niet de voorkeur heeft. Tijdens de KNLTB Competitie 2021 zal de vrijdagavondcompetitie daarom op de reguliere wijze worden georganiseerd: een periode van 7 weken voor zowel de DD, HD en GD teams.

We begrijpen dat dit een tegenvaller kan zijn voor verenigingen die meer teams hadden ingeschreven vanwege het scenario 'Om de week spelen' en nu mogelijk met te weinig banen zitten. Helaas is het echter niet mogelijk om de baaneis van 1 1/3 baan per thuisspelend team te verlagen, om toch alle teams te kunnen plaatsen. Er is dan niet voldoende capaciteit om alle partijen in drie speelrondes te spelen. Een mogelijke oplossing om toch meer teams toe te laten, is het gebruik maken van banen van omliggende verenigingen of het doorschuiven van teams naar andere competitiesoorten op zaterdag en zondag, zoals de nieuwe competitiesoort Gemengd 17+ (DE, HE, GD, DD, HD) op zondag.

Inschrijven van teams

De inschrijving voor de KNLTB Competitie 2021 is geopend van 1 tot en met 15 juni 2021. De indeling wordt minimaal twee weken voor de eerste speeldag op MijnKNLTB gepubliceerd.

Voorwaarden inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de KNLTB Competitie 2021 (junioren, senioren en 8&9 Tennis) is vastgesteld op €39,08 per team.

Banenschema en begintijden

Klik hier voor het banenschema en hier voor het overzicht met de begintijden.

Leeftijden

Klik hier voor het overzicht met de verschillende leeftijden.

Promoot de competitie!

Wanneer je als vereniging het competitieaanbod van de vereniging hebt bepaald is het van belang om spelers te werven voor deelname aan de competitie. De KNLTB faciliteert promotiematerialen die je kan gebruiken voor het promoten van de competitie op jouw club. Je vindt deze promotiematerialen onderaan deze pagina. Kijk ook op de pagina van de Junioren competitie en 8&9 Tennis voor promotiematerialen.