KNLTB informeert onderbouw-tennisscholen over partnership

Vorige week werd een belangrijke stap gezet in de modernisering van de Bondsjeugdopleiding (BJO). Zes bovenbouw-tennisscholen voor talenten tussen de 12 en 18 jaar zetten hun handtekening onder een samenwerking met de bond. Nu is het tijd voor selectie van zo’n dertig onderbouwscholen die zich richten op jeugdspelers onder de 12 jaar. De scholen die interesse hebben getoond worden de komende tijd beoordeeld  en zijn uitgenodigd voor een regionale informatiebijeenkomst in juni.

Tijdens de bijeenkomsten gaat de tennisbond nader in op het landelijke netwerk van gecertificeerde tennisscholen en zal de bovenbouw-tennisschool in de betreffende regio zich presenteren. Verder wordt toegelicht hoe de samenwerkingsovereenkomst er precies uitziet en wat er van scholen wordt verwacht die uiteindelijk talent partner worden. Ook is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Selectieprocedure

De inschrijving voor onderbouwscholen die interesse hebben in de samenwerking, waarop tientallen scholen positief reageerden, is inmiddels gesloten en de selectieprocedure onder begeleiding van onafhankelijk adviesbureau NMC Bright is gestart. In juli beslist de certificeringscommissie, onder meer bestaande uit Directeur Sportief Jan Siemerink, Hoofd Bondscoach Martin Bohm en Prestatiemanager Alex Reijnders van de KNLTB, met welke onderbouwscholen de samenwerking wordt aangegaan. In augustus worden die namen bekendgemaakt, waarna de nieuwe opzet van Bondsjeugdopleiding een feit is.