tc Atalanta introduceert uniek systeem in de tennissport

Tennisclub Atalanta in Houten gaat een nieuw systeem voor sponsoruitingen in gebruik nemen en wel een rollboarding systeem. Atalanta is hiermee zover bekend de eerste tennisclub in Europa die een dergelijk systeem gaat gebruiken.

Cor de Rooij, voorzitter van de sponsorcommissie van Atalanta: “Op een gegeven moment waren alle plekken waarop winddoeken kunnen hangen verkocht. Bij een hockeywedstrijd op Kampong zag Theo Hoek, lid van onze sponsorcommissie, voor het eerst de rollboarding. Er is vervolgens contact gelegd met de voorzitter van de sponsorcommissie van Kampong en de leverancier. De boarding bevat in totaal 12 meter doek. Het beeld van de boarding verandert iedere 20 seconden en er  is plek voor 20 sponsoren. Het is het plan om twee units van 12 m te gaan gebruiken. In overleg met leverancier UP Projects is afgesproken dat er tot minimaal eind november een testopstelling op de club staat.”

tc Atalanta vroeg bij de KNLTB om dispensatie en deze is verkregen. Leon van Leeuwen, coördinator Accommodatieadvisering bij de KNLTB: “Het plaatsen van rollboarding op de tennisbaan is een nieuwe ontwikkeling die nog niet eerder is toegepast. De KNLTB ziet potentie in dergelijke extra sponsorinkomsten en heeft tc Atalanta daarom toestemming gegeven om te zien hoe dit zich in de praktijk verder ontwikkelt. De afmetingen en de veiligheid waren belangrijke criteria om dispensatie te verlenen.”

Specifieke regelgeving voor het toepassen van rollboarding op een tennisbaan is nog niet voorhanden en zal mede tot stand komen op basis van de ervaringen in de praktijk. Verenigingen die plannen hebben om een dergelijk systeem te gebruiken, dienen altijd toestemming te vragen bij de KNLTB. De maatvoering moet in ieder geval voldoen aan de reglementen, te weten een zij-uitloop van 3,66 meter en een achteruitloop van 6,40 meter. De rollboarding mag alleen aan de zijkant van de baan geplaatst worden en niet aan de achterkant. Verder dient de boarding niet te zijn uitgevoerd in voor spelers hinderlijke fluoriserende kleuren, wit of geel.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.