Jaarprijzen 2018

Jaarprijzen 2018

Nomineer nu jouw club, vrijwilliger of toernooi!

KNLTB Jaarprijzen

De KNLTB kent jaarlijks prijzen toe aan mensen die op een onderscheidende manier een positieve bijdrage leverden aan de tennissport in Nederland.

Zo zijn er prijzen voor de Vereniging van het Jaar en de Verenigingsvrijwilliger van het Jaar. De uitreiking van de twee prijzen vindt jaarlijks plaats tijdens het KNLTB Jaarcongres. De Zwarte Tulp voor de ‘Vereniging van het Jaar’ en de ‘Verenigingsvrijwilliger van het Jaar’ gaat naar een tennisclub en een vrijwilliger van een tennisvereniging die iets bijzonders hebben gedaan en daarmee een goed voorbeeld zijn voor anderen.

De KNLTB kent jaarlijks prijzen toe aan de ‘Vereniging van het Jaar’. ‘Toernooi van het Jaar’ en ‘Vrijwilliger van het Jaar’ die op een onderscheidende manier een positieve bijdrage leveren aan de tennissport in Nederland. Een jury, bestaande uit Algemeen Directeur Erik Poel, Directeur Dienstvereniging Robert Jan Schumacher en Bondsbestuursleden Dorien Everaars en Marchien van Doorn, beoordeelt de inzendingen en bepaalt de drie kanshebbers voor deze prestigieuze prijzen. De uitreiking van deze KNLTB Jaarprijzen vond plaats tijdens het KNLTB Jaarcongres op 24 november in Nieuwegein.

Winnaars KNLTB Jaarprijzen 2018

T.C. de Mors in Rijssen, verenigingsvrijwilliger Frans van Eck van LTV Irminloo en het TennisDirect Flora Toernooi van TV Boskoop zijn in 2018 verkozen tot respectievelijk ‘Vereniging van het Jaar, ‘Toernooi van het Jaar’ en ‘Verenigingsvrijwilliger van het Jaar’. 

T.C. de Mors - Vereniging van het Jaar

De KNLTB-vakjury was in het geval van De Mors vooral onder de indruk van de groei van het jeugdledenbestand. Dat bestand groeide in slechts vijf jaar van nul naar tachtig leden. T.C. de Mors werd ook geroemd om de grote binding tussen de leden en de vereniging, waardoor de club erin slaagt veel initiatieven ook werkelijk succesvol te maken. Bovendien erkent de club haar rol in de regio.

TennisDirect Flora Toernooi - Toernooi van het Jaar 2018

Het TennisDirect Flora Toernooi mag zich Toernooi van het Jaar noemen. Het open toernooi van TV Boskoop heeft al jarenlang een grote groep vaste deelnemers, gemixt met nieuwe deelnemers die negen dagen lang genieten van het toernooi en de sfeer op de club. Het toernooi heeft grofweg twee delen: singels/mixen en dubbels. Vanaf het voorweekend tot en met de donderdag worden alle singels en mixen gespeeld en vervolgens van vrijdag tot en met zondag alle dubbels.

Frans van Eck - Verenigingsvrijwilliger van het Jaar 

Verenigingsvrijwilliger van het jaar is Frans van Eck. Frans is sinds 1979 continu als vrijwilliger aan LTV Irminloo verbonden geweest, in veel verschillende functies. Zo was hij lid en voorzitter van de toernooicommissie, de technische commissie, de recreatiecommissie en nam hij uiteindelijk ook het voorzitterschap van de vereniging zelf op zich. Frans, die zelf niet in Nieuwegein aanwezig kon zijn om de Tulp in ontvangst te nemen, fungeert momenteel nog als Verenigings Competitieleider, ondersteunt de financiële administratie en beheert een heus Vrijwilligers Registratie Systeem. Hierin staan alle vrijwilligers met hun huidige taken maar zijn ook de werkzaamheden die men ooit zelf heeft aangegeven, geregistreerd. “Dit systeem is een zeer waardevolle bron voor de vereniging”, oordeelt de jury. “Frans is een vrijwilliger van de buitencategorie en verdient met recht de titel: ‘Verenigingsvrijwilliger van het jaar 2018’.”

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.