HK210505 010

Amsterdam, Haarlem & Leiden

Arie Martijn Schenk

Regio: Amsterdam, Haarlem & Leiden
E-mail: a.schenk@knltb.nl
Telefoon: 06 53 27 75 20

-------

Maak kennis met Arie Martijn Schenk

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan?
Ik tennis intussen al bijna 40 jaar en de tennissport heeft me nooit verveeld. Na al die jaren vind ik het nog steeds enorm fijn om een balletje te slaan en op de tennisvereniging te komen. Daarnaast is de tenniswereld ook een erg fijne omgeving om actief in te zijn, zowel qua werk als privé. Ik vind het erg leuk om met mijn werk als accountmanager de hele dag in contact te staan met al die verenigingen, maar om vervolgens ook zelf, aan het einde van de dag, nog een balletje te kunnen slaan.

Wat betekent tennis/padel voor jou?
Naast dat ik tennis een erg leuke sport vind, houd ik ook erg van de gezelligheid op de vereniging. Vooral tijdens de competitie en toernooien geniet ik altijd extra van de gezelligheid!

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een vereniging kunnen helpen?
Ik ben al jaren actief in dit vak en kan enorm genieten van de resultaten die nu geboekt worden van projecten die vaak al vijf jaar geleden in gang zijn gezet. Veranderingen teweeg brengen bij verenigingen is soms slow management, het vergt tijd en geduld om de meest wenselijke veranderingen te kunnen behalen. Het behalen van de gewenste resultaten bij deze lange termijn projecten is echter wel extra mooi. Dat je aan het begin hebt kunnen staan van een project waar nu, jaren later, de vruchten worden geplukt.

Welk thema is momenteel actueel in jouw regio?
Vooral in Amsterdam is het banentekort door een groeiend aantal leden op dit moment een erg actueel thema. Het aantal nieuwe leden groeit zo snel, dat er bij veel verenigingen een tekort aan banen is ontstaan. Dit is een thema dat niet zomaar opgelost is, maar wel heel interessant is om mee bezig te zijn. Ook omdat we via deze weg meer mensen aan de tennissport kunnen binden.

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager?
Ik vind vooral het creatief adviseren van verenigingen erg leuk. Door in gesprek te gaan met verenigingen en ze advies te geven, komen bestuurders op ideeën waar ze niet eerder aan hebben gedacht. Daarnaast vind ik het lobbyen voor meer tennisbanen in Amsterdam ook erg interessant, om zoveel mogelijk tennissers in de toekomst ook tennis te kunnen laten spelen.