Instroomtrainingen

In 2020 heeft de KNLTB de doelstelling om een betere route naar de top te faciliteren voor spelers met potentie. Dit doen wij gezamenlijk met tennisleraren, tennisscholen (al dan niet gecertificeerd) en andere organisaties die trainingen verzorgen. We denken dat deze aanpassingen goed zijn voor de toekomst van tennis in Nederland.

De afgelopen periode heeft de KNLTB de route naar de top geëvalueerd. Daarin zijn een aantal verbeterpunten naar voren gekomen om deze route beter te faciliteren. Als KNLTB willen we vooral actiever betrokken zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar. Daarom starten we in september 2020 met instroomtrainingen voor kinderen in deze leeftijdscategorie. Deze trainingen zijn aanvullend op clubtrainingen, zodat kinderen ‘gewoon’ lid kunnen blijven bij hun vereniging en toch worden aangesproken in hun behoefte om nóg beter te worden in tennis.

Opening inschrijving cluboverstijgende trainingen

Schrijf je nu in als KNLTB Instroompartner. De inschrijving is open tot en met 9 februari. Aansluitend heeft de KNLTB zes weken nodig om de pitches goed door te nemen en tot de eerste instroomlocaties te komen.

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor het geven van instroomtrainingen? Bekijk dan het volgende schema:

 

 

 

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer kan er aangemeld worden als mogelijke instroompartner van de KNLTB?

Medio januari gaat de inschrijving open. Vanaf dat moment is er vier weken de tijd om een pitch in te dienen. Na een besluitvormingstraject in februari/maart, worden in april de Instroompartners voor seizoen 2020-2021 bekend gemaakt.  

Wie kan zich aanmelden als mogelijke Instroompartner van de KNLTB?

Dit kan een tennisleraar zijn, een tennisschool (al dan niet gecertificeerd) of een ander overkoepelend orgaan dat trainingen verzorgt.

Aan welke criteria moet een mogelijke Instroompartner van de KNLTB voldoen?

Potentiële Instroompartners van de KNLTB worden getoetst aan criteria binnen de domeinen: spelers, ouders, samenwerking, trainer(s), programma en accommodatie. 

Wat is het doel van de KNLTB Instroomtraining?

Met cluboverstijgende training blijven de kinderen gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze aanvullend de mogelijkheid om ook één keer per week te trainen op een hoger niveau. Deze additionele training komt ten goede aan het spelplezier van de kinderen, waardoor ze ook weer langer lid blijven van de eigen vereniging en meer wedstrijden zullen spelen. Voor de KNLTB is dit tevens een manier om talent te herkennen. Om ervoor te zorgen dat de trainingen van een dusdanig hoog niveau zijn, zullen we ook het niveau van de trainers verbeteren. Ook de ouders brengen we meer bij elkaar, zodat ze kennis met elkaar kunnen delen omtrent jeugdtennis. 

Voor welke spelers is de KNLTB Instroomtraining?

Instroomtrainingen zijn bedoeld voor spelers met de intrinsieke motivatie zich te willen verbeteren. De instroomtrainingen bieden leergierige tennissers, aanvullend op clubtrainingen, een uitdagende activiteit met gelijkgestemden en onder goede begeleiding.

Wat is de ambitie van de KNLTB m.b.t. het Instroomprogramma?

De KNLTB streeft vanaf september 2020 naar 20-30 landelijke samenwerkingspartners waar tenminste 2 groepen (Oranje 7/8 jaar en Groen 9/10 jaar) van 8-10 gelijkwaardige spelers structureel instroomtraining aangeboden krijgen. De KNLTB brengt met samenwerkingspartners tenminste 320 – 480 spelers in beeld via voorspeeldagen. De komende jaren is het de bedoeling te groeien naar een landelijke dekking met ongeveer 60 instroomlocaties.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het opzetten van de KNLTB Instroomtraining?

Via deze website blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Daarnaast communiceren wij gericht met verschillende doelgroepen via andere communicatiekanalen, zoals de nieuwsbrief en social media.