Wat Is Padel 1

Toernooicircuit

Het is belangrijk om te weten dat de opzet van een padeltoernooi anders is dan bij tennis. In het toernooicircuit van padel zijn er een aantal verschillende onderdelen: speelsterkte 1/2/3 (A), speelsterkte 4/5 (B), speelsterkte 6/7 (C) en speelsterkte 8/9 (D). Daarnaast zijn er de zogenaamde promotie onderdelen waarbij alle niveaus door elkaar spelen. Ook zijn er jeugdonderdelen in verschillende leeftijdscategorieën.

In de onderdelen met speelsterkte 1/2/3 (A) zijn punten te verdienen voor de KNLTB Padelranglijst. Dit kan op verschillende zwaartes: P500, P250 en P100. Vanzelfsprekend zijn bij een P500 de meeste punten te verdienen (topcircuit) en bij een P100 de minste.

Onderdeel

Categorieën

Punten/rating

Speelsterkte 1/2/3 (A)

HD, DD, GD

HD/DD beide, GD voor rating

Speelsterkte 4/5 (B)

HD, DD, GD, D*

Rating

Speelsterkte 6/7 (C)

HD, DD, GD, D*

Rating

Speelsterkte 8/9 (D)

D*

Rating

*Categorie D is een dubbel waarbij mannen en vrouwen door elkaar kunnen spelen.

Topcircuit

Het topcircuit bestaat uit minimaal zes P500 toernooien die in de A categorie worden gespeeld. Het totale prijzengeld per toernooi bedraagt € 4.175. Het circuit wordt gevolgd door de afsluitende Masters, waarvoor spelers worden uitgenodigd op basis van de circuitranglijst van de P500 toernooien van hetzelfde jaar.

Heb je interesse om een P500 toernooi te organiseren, neem dan contact met ons op via padel@knltb.nl.

Prijzengeld

Naast het verplichte prijzengeld bij een P500 A onderdeel, is er ook bij een P250 A onderdeel een minimaal ter beschikking te stellen prijzenpot in de HD en DD. Bij alle andere onderdelen en categorieën is het aan de toernooiorganisatie zelf om te bepalen of en hoeveel prijzengeld er wordt uitgedeeld.