Finn 1920X1080

Tenniskids toernooitjes

Verschillende verenigingen in Nederland organiseren Tenniskids toernooitjes voor kinderen in Rood, Oranje en Groen. Tijdens een Tenniskids toernooitje worden veel (korte) partijtjes gespeeld. Kinderen ontmoeten kinderen van andere verenigingen en leren steeds beter tennissen.

Rode, Oranje en Groene toernooitjes

Toernooitjes in Rood en Oranje zijn meestal eendaagse toernooitjes, terwijl de toernooitjes in Groen ook regelmatig over meerdere dagen verspreid zijn. Tevens zijn Groene toernooitjes soms gekoppeld aan een open junioren toernooi. De eendaagse of dagdeel toernooitjes staan in de toernooikalender, maar een actueler aanbod is te vinden op MijnKNLTB of www.toernooi.nl. De toernooitjes die gekoppeld zijn aan een open junioren toernooi hebben een meer prestatief karakter. De resultaten van de Groene toernooitjes tellen mee voor de speelsterkte (DSS).

Groen prestatief

Vanaf de winter 2022-2023 is het mogelijk om het onderdeel Groen Prestatief te organiseren. Dit onderdeel is bedoeld voor de spelers t/m 10 jaar die te weinig uitdaging in Groen hebben, maar nog niet of af en toe in de Junioren Tour t/m 12 jaar (Brons) spelen. Het is dus de overgang van Groen naar Junioren Tour Brons.

Groen Prestatief is te organiseren als één of twee daags toernooi en is bijvoorbeeld een mooie aanvulling op de zondag van een Junioren Tour weekend, maar kan ook buiten de vaste Junioren Tour speelweken om worden georganiseerd. Het wordt volgens een vast format gespeeld. De grootte van het speelschema bepaal je aan de hand van dit format in combinatie met jullie baancapaciteit.

Aanvragen en plannen

Een Tenniskids toernooitje kun je het gehele jaar door aanvragen via MijnKNLTB. Bekijk ook het stappenplan Toernooitje aanvragen voor alle informatie over het aanmaken van een toernooitje.

Wanneer je een toernooitje wilt gaan organiseren kun je gebruik maken van de Tenniskids toernooiplanner van MijnKNLTB of de planner van toernooi.nl. Alle voor- en nadelen van beide planners vind je hier. Ga je voor het eerst met de Tenniskids planner werken? Een uitleg van de planner vind je in het stappenplan 'Tenniskids planner'.

Tip!

Wil jij een succesvol toernooitje organiseren? Check dan de vijf meest handige tips. Naast deze tips is het ook goed om te kijken naar de timing van je toernooitje. Een Tenniskids toernooitje kan op alle dagen in de week georganiseerd worden en ook in een tennishal.

Bekijk hier de veelgestelde vragen.