NK Padel 2020 Jesse Gerth Koen Koetsier (8)

Najaarscompetitie

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of een speler nou beginner is of een ervaren wedstrijdspeler. Iedereen die padel wil spelen is welkom! Tijdens de Najaarscompetitie Padel kunnen spelers meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. De competitie bestaat uit vijf speeldagen en een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata

De Najaarscompetitie Padel wordt gespeeld op vijf speeldagen in september en oktober. Klik hier voor de speeldata.

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Speciaal voor jeugdspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Promotie en degradatie

Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Najaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Najaarscompetitie 2023.

Inschrijven van teams

Het inschrijven van teams voor de Najaarscompetitie Padel is mogelijk van 1 tot en met 15 juni 2022. De inschrijving van teams voor alle KNLTB-competities verloopt via één centraal persoon; de Verenigingscompetitieleider (VCL). De VCL is de contactpersoon voor de KNLTB die verantwoordelijk is voor de organisaties van de competities op verenigingen en centra. Hij/zij heeft zowel contact met de KNLTB als met de aanvoerders en competitiespelers van zijn vereniging of centrum. De ledenadministrateur van een vereniging of padelcentrum kan een VCL aanmelden via het ledenadministratiesysteem.

Een handleiding voor het inschrijven van teams is hier te vinden.

Voorwaarden voor inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de Najaarscompetitie Padel is vastgesteld op €32,- per team. Indien een reeds ingeschreven team zich voor publicatie van de indeling terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.

Beschikbare banen

Het minimum aantal padelbanen, dat per competitiedag beschikbaar moet worden gesteld, is gerelateerd aan het aantal ingeschreven teams voor een speeldag.

Voor zaterdag en zondag geldt:

Aantal ingeschreven teams

Minimum aantal banen

1 t/m 4 teams

1 baan

5 t/m 8 teams

2 banen

9 t/m 12 teams

3 banen

13 t/m 16 teams

4 banen

Voor vrijdag geldt:

Aantal ingeschreven teams

Minimum aantal banen

1 t/m 2 teams

1 baan

3 t/m 4 teams

2 banen

5 t/m 6 teams

3 banen

7 t/m 8 teams

4 banen

Promoot de padelcompetitie!

Wanneer je het competitieaanbod van jouw vereniging of padelcentrum hebt bepaald is het van belang om spelers te werven voor deelname aan de competitie. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen!