Tennis Alles-in-1

Het behoud van jeugdleden is voor tennisverenigingen één van de grootste uitdagingen. Een derde van de jeugdleden haakt na twee jaar af. Met Tennis Alles-in-1, een lidmaatschap waarbij lidmaatschap en deelname aan de competitie onderdeel zijn van één pakket, zit een kind niet langer op tennisles maar op tennis.

Aan een Tennis Alles-in-1 lidmaatschap kunnen bijvoorbeeld training, clubactiviteiten en toernooitjes worden toegevoegd. Kinderen komen zo meer op de club, spelen vaker wedstrijdjes, krijgen meer en meer een band met tennisvriendjes en het verenigingsleven. Zo zit een kind niet op tennisles, maar op tennis. Naast dat met Tennis Alles-in-1 het spelen van competitie veel laagdrempeliger wordt, is Tennis Alles-in-1 ook gemakkelijker en overzichtelijker voor ouders. Zo hoeft er niet meer apart ingeschreven en betaald te worden voor de verschillende activiteiten op de tennisvereniging.  

Pakketten

Inmiddels bieden al 150 verenigingen een Tennis Alles-in-1 lidmaatschap aan en zijn er vele verenigingen bezig met de voorbereidingen richting een Tennis Alles-in-1 lidmaatschap. Je kunt als vereniging je eigen Tennis Alles-in-1 pakket samenstellen, lidmaatschap en deelname aan de competitie maken altijd onderdeel uit van het pakket. Ook kan je variëren in een pakket voor het hele jaar of bijvoorbeeld alleen voor de zomer (omdat de winterlessen duurder zijn). Bekijk ook eens voor inspiratie de voorbeeldpakketten van andere verenigingen. Iedere club heeft zijn eigen karakteristieken, denk bijvoorbeeld aan indoor/outdoor trainingen, grootte van de trainingsgroepjes en kosten van de hal/trainer.  

Aan de slag: bekijk de tips en het webinar!

Om Tennis Alles-in-1 goed te introduceren op jouw club hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet. Deze tips kun je onderaan deze pagina downloaden. Bij het introduceren van Tennis Alles-in-1 op de club is het daarnaast essentieel om rekening te houden met de inhoud van de verschillende pakketten en de constructie vereniging - tennisleraar. Bekijk welke pakketten de KNLTB als voorbeeld aanbiedt en hoe de facturering dan dient plaats te vinden, met het bijbehorende btw-tarief. 

Woensdag 12 juni 2019 vond het KNLTB webinar Tennis Alles-in-1 plaats. Tijdens dit interactieve webinar werd uitgebreid stilgestaan bij hoe je Tennis Alles-in-1 op jouw club kunt implementeren en waar je rekening mee moet houden als het gaat om factureren en het afdragen van btw. Bekijk het webinar en krijg alle informatie die je nodig hebt om zelf werk te maken van Tennis Alles-in-1.


Heb je vragen over het implementeren van Tennis Alles-in-1 op jouw club? De
KNLTB Accountmanager van jouw vereniging helpt je graag verder!  

Doe inspiratie op!