Stappenplan toernooitje aanmaken

In dit stappenplan staat beschreven hoe je een toernooitje aanmaakt.

Stap 1: waar maak ik een toernooitje aan?

Ga naar http://tenniskids.toernooi.nl en log in. Rechts boven in het scherm zie je een gele knop met ‘inloggen’. Klik rechts bovenin op ‘Mijn overzicht’. 


Je ziet nu het volgende scherm: 


Klik op Tenniskids en vervolgens op Toernooitje aanvragen. 

Stap 2: vul de basisgegevens in

Vul de ontbrekende gegevens in. Een aantal gegevens zijn voor ingevuld waaronder type, verenigingsnummer, locatie, adres, postcode en plaats. Let op: alle velden zijn verplicht. Mocht je een veld niet hebben ingevuld, is het niet mogelijk om naar de volgende stap te gaan.

Klik nadat je alle ontbrekende gegevens hebt ingevuld, op volgende. 

Stap 3: pas het reglement aan

Pas het reglement aan naar jullie eigen Toernooitje en vul de ontbrekende gegevens in (punt 4, inschrijfgeld en punt 5, speeltijden). De wedstrijden worden gespeeld volgens KNLTB Tenniskids toernooitje formats. Vul ook in volgens welk format er gespeeld gaat worden. Bij oranje is er de keuze uit 3 formats, bij groen is er de keuze uit 4 formats.

Stap 4: vul de datum van het Toernooitje in

Bij Toernooitje dag vul je de datum in waarop het Toernooitje plaatsvindt. Mocht je deze hebben ingevuld, dan worden de velden ‘Startdatum inschrijven’ en ‘Einddatum inschrijven’ automatisch voor je ingevuld. De startdatum van inschrijven zet het systeem op zes weken voor de Toernooitje dag, de einddatum van inschrijven zet het systeem op een week voor de Toernooitje dag. Het is mogelijk om dit naar eigen wensen aan te passen.

Let op: rode en oranje events kunnen niet plaatsvinden in een weekend van de World Tour.

Heb je alle datums goed ingevuld voor je Toernooitje? Klik dan op volgende.

 

Stap 5: vul de onderdelen van het Toernooitje in

Wanneer je de deelnemers wil verplichten om online en met iDEAL te betalen, zet je een vinkje achter ‘Online betaling’. Vervolgens vink je de onderdelen aan die je in het Toernooitje aanbiedt, inclusief de kosten voor de deelnemers. Tot slot klik je op opslaan en de inschrijving is aangemaakt.

Onder ‘Mijn Overzicht’ kan je vervolgens de gegevens van je Toernooitje zien, bijvoorbeeld wat de status van je Toernooitje is en tot wanneer de inschrijving loopt. 

 

Nadat je het toernooitje hebt opgeslagen, ontvang je een mail van de KNLTB zodra het toernooi is goedgekeurd. Wil je aan de slag met je toernooitje, gebruik dan het volgende stappenplan.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.