Combinatiefuncties

Werken in dienst van één werkgever, maar werkzaam zijn voor twee verschillende organisaties of werkvelden in sport, onderwijs of cultuur.

Een voorbeeld is een tennisleraar die als combinatiefunctionaris de jeugdleden een aantal uren tennisles geeft bij de vereniging en dit combineert met het verzorgen van een aantal uren schooltennis tijdens de gymlessen op school. 

Waarom een combinatiefunctie? 

Een combinatiefunctie zal een vereniging van binnenuit en structureel versterken. Het is een kans om structurele verbanden met het onderwijs te leggen en de drempel te verlagen tussen het kennis maken met tennis en het lid worden van de vereniging. Zo levert de combinatiefunctie uw vereniging een kwaliteitsimpuls op bij het werven en behouden van jeugdleden tot 18 jaar. 
Verder is het een kans om uw maatschappelijke positie als vereniging te versterken door (meer) samen te werken met organisaties in de verenigingsomgeving en zo de maatschappelijke rol duidelijk(er) zichtbaar te maken, bijvoorbeeld naar de gemeente.

Hoe kan mijn vereniging een combinatiefunctie realiseren? 

Een eerste voorwaarde is weten of uw gemeente deelneemt aan de regeling combinatiefuncties. Een overzicht vind je op www.combinatiefuncties.nl. Voor de precieze procedure moet je contact opnemen met de gemeente. Voor een stappenplan en praktijkvoorbeelden vraag je bij de KNLTB de praktijkvoorbeelden gids combinatiefuncties aan, dit kan via de KNLTB Accountmanager.

De KNLTB heeft bijgedragen aan het opstellen van profielen voor de invulling van een combinatiefunctie. NOC*NSF onderscheidt op dit moment zeven profielen:

Coördinator leerbedrijf
Verenigingscoördinator
Verbinder
Trainer en sportdocent
Sportprogrammeur
Sportcoördinator
Multitrainer

Meer informatie

Voor meer informatie over combinatiefuncties kun je terecht bij de KNLTB Accountmanagers. Zij kunnen je ook in contact brengen met de Ondersteuningsorganisatie Sportverenigingen en Combinatiefuncties. Deze organisatie, opgezet door sportbonden en NOC*NSF, kan verenigingen geheel kosteloos ondersteunen bij het aanvragen, implementeren en uitvoeren van de combinatiefunctie.

Flyer Ondersteuningsorganisatie Sportverenigingen en Combinatiefuncties 

 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.