GKTC slaat handen ineen met lokale partijen in zomermaanden

GKTC

Beschrijving van het probleem en/of de aanleiding voor deze best practice

In het kader van een themajaar van de Gemeente Aa en Hunze genaamd 'Ontspannend van Aa tot Hunze' in 2015 heeft GKTC, de tennisvereniging uit het Drentse Gasselte, besloten enkele activiteiten op te zetten om de tennissport te promoten en de bekendheid van de eigen vereniging te vergroten onder de zomerse vakantiegasten in de regio. In overleg met lokale partijen werd besloten tot een project waar verenigingen, campings, buurthuizen en ondernemers van kunnen profiteren. Inmiddels lopen er gesprekken om voor verscheidene activiteiten subsidie te ontvangen.

Beschrijving van de oplossing die heeft geleid tot deze best practice

In de vakantiemaanden van 2015 wordt samen met de jeu de boules-vereniging De Schelpenhoek, campings de Sparrenhof en de Berken, Brasserie de Berken, Bakker Timmer en Snackbar John op het sportcomplex te Gasselte een aantal evenementen georganiseerd waarbij met name de tennissport, maar ook het spel jeu de boules ruime aandacht krijgt. De gasten van beide campings en een aantal groepshuizen worden uitgenodigd om samen met de leden van genoemde verenigingen in verschillende spelvormen de 'strijd' aan te gaan op het sportcomplex van GKTC. Ook staat het de vakantiegasten vrij deel te nemen aan de gebruikelijke activiteiten van GKTC zoals de wekelijkse toss.

 

Er kan in de zomerweken op alle te plannen speelmomenten worden meegedaan en er wordt ter gelegenheid van het project een aantal toernooien georganiseerd voor zowel leden als gasten. Om het geheel extra aantrekkingskracht te geven, wordt er binnen het project ook samengewerkt met de genoemde locale horeca, die eten en drinken kan verzorgen tijdens de activiteiten. Bij de verschillende activiteiten ligt de focus op senioren én junioren.

 

Wat GKTC betreft stopt het deze zomer echter niet bij door de vereniging georganiseerde activiteiten. Er kunnen ook banen worden gehuurd bij GKTC en zelfs het huren van het gehele complex behoort tot de mogelijkheden, zodat geïnteresseerden samen met kennissen en vrienden een eigen toernooi kunt organiseren tijdens de vakantie. En zelfs wie deze zomer in Drenthe op de eigen vakantiestemming aan sport wil doen, kan aankloppen bij GKTC. De vereniging kan naar geïnteresseerden toekomen en een zogenoemd Straattennistoernooi organiseren.

Beschrijving van het resultaat voor de vereniging van deze best practice

Deelname van de lokale leden en de gasten kan 2015 tot een uiterst sportief en tennisrijk jaar maken voor alle geïnteresseerden. Vakantiegasten in Drenthe komen vaak meerdere malen terug naar dezelfde locatie en leuke tennisevenementen kunnen dan ook zowel de tennissport als de vereniging in Gasselte ten goede komen. Bij populariteit van de geplande evenementen kan de komende jaren meer op touw worden gezet. Bovendien gaan de gasten huiswaarts met positieve ervaringen met de tennissport, waardoor ze wellicht ook in hun eigen woonomgeving eerder geneigd zijn het tennisracket ter hand te nemen.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.