De Sport+Bus voegt iets toe aan je evenement

Best Practice door: TV Beekhuizen

Beschrijving van het probleem en/of de aanleiding voor deze best practice

Ook als tennisvereniging wil je graag je steentje bijdragen aan de leefbaarheid van de samenleving. TV Beekhuizen organiseert jaarlijks het internationale jeugdtoernooi de Windmill Cup, en wilde dit evenement gebruiken om dat in daden om te zetten.

Beschrijving van de oplossing die heeft geleid tot deze best practice

De Sport+Bus: Sport+Bus is een stichting die zich ten doel stelt mensen die niet meer zelfstandig naar een sportevenement kunnen ´op een leuke manier aan de kant te zetten´. Anders gezegd: zo veel mogelijk oudere mensen een leuke dag bezorgen. Initiatiefnemers van de Sport+Bus, Reinier Thiadens en Lucas Gmelig hielpen TV Beekhuizen bij het organiseren van een bezoek aan de Windmill Cup in 2013 en 2014. En wat een succes werd dat! "Enkele bezoekers hebben nu al laten weten dat ze volgend jaar graag weer van de partij zijn."

Voor TV Beekhuizen was het geen grote investering, bussen hebben ze sowieso al rijden tijdens het toernooi en voor de oudere mensen werd een stuk van het terras gereserveerd, een praatje gehouden en een kop koffie en een ijsje aangeboden. Voor de bezoekers was het een evenement waar ze nog maandenlang over spraken...

Beschrijving van het resultaat voor de vereniging van deze best practice

TV Beekhuizen zal zeker ook in de komende jaren dit initiatief voortzetten en hoopt dat meer tennisverenigingen dit zullen overnemen. Het hoeft immers ook geen internationaal toernooi te zijn, waar je dit bij doet, de eigen woensdagmiddagcompetitie voor de jeugd kan ook als entourage dienen.

Bij TV Beekhuizen heeft het initiatief bovendien ervoor gezorgd dat de club nog meer vrijwilligers erbij heeft gekregen. Mensen die betrokken waren bij de Zonnebloem en nu graag ook bij dit evenement een handje helpen.

Het initiatief is bedoeld om senioren een leuke dag te bezorgen en in contact te laten komen met andere senioren en vrijwilligers. Een lokaal evenement is daar zeer geschikt voor.

Mensen kunnen zich bij de Sport+Bus aanmelden als vrijwilliger, deelnemer, sponsor en organisator van een evenement.

Voor meer informatie: www.sportplusbus.nl. Mailen kan naar reinier@sportplusbus.nl of bellen: 06-46789383.