Ledenadministratie

Binnen een tennisvereniging voert de ledenadministrateur wijzigingen door betreffende leden, functionarissen en verenigingsgegevens.

De voorzitter, secretaris en penningmeester hebben standaard geen functionarisrechten in hun ledenadministratiepakket. De enige functionaris binnen de club die dit wel heeft, is de ledenadministrateur. Hij/zij kan anderen ook rechten toekennen.

Veelgestelde vragen Ledenadministratie

Welk softwarepakket kan ik voor de ledenadministratie gebruiken?

Sinds 2016 beschikt de KNLTB over een eigen ledenadministratiepakket: KNLTB.Club.

Daarnaast zijn er veel softwareprogramma’s die een uitwisselingsmogelijkheid hebben met de KNLTB.

Let op: met ingang van 2018 zal alleen het ledenadministratiepakket van AllUnited een uitwisselingsmogelijkheid met de KNLTB behouden. Clubs die één van de onderstaande pakketten gebruiken, zullen dus moeten overstappen naar KNLTB.Club of AllUnited. Je kunt op deze pagina meer lezen over deze veranderingen in het ICT-landschap van de KNLTB.

Club Webware*
Club on the Net
Conscribo*
E-captain*
LISA*
Poldersoft
PLANMYSPORT
Verenigingsadministratie.com
PC-Leden*
VZS*

De pakketten met de gemerkte * hebben de optie tot een extra boekhoudmodule en/of kun je afnemen inclusief het boekhoudpakket.

Hoe zit het met stilzwijgende verlenging van lidmaatschappen?

In 2010 is een wetsvoorstel door de 1e kamer aangenomen over stilzwijgende verlenging en opzegging van lidmaatschappen, abonnementen en andere overeenkomsten.

Deze wet is 1 december 2011 in werking getreden. Deze regelgeving geldt niet voor verenigingen. Volgens de wet moeten verenigingen er wel voor zorgen dat leden eenvoudig kunnen nagaan op welke wijze zij hun lidmaatschap kunnen opzeggen. Verenigingen hebben alleen de verplichting hun leden te wijzen op de manier waarop het lidmaatschap kan worden beëindigd en voor welke datum.

Als de vereniging een website of een ledenblad heeft dan moet de informatie over opzegging van het lidmaatschap op de hoofdpagina van de website of op één van de eerste drie pagina’s van het ledenblad worden gezet.

Hoe lang duurt het voordat een af- of aanmelding verwerkt is?

Mutaties die plaatsvinden in een ledenadministratiepakket worden twee keer per dag doorgegeven aan de KNLTB. 

Wat is de uiterste aanleverdatum voor mutaties?

Voor 31 januari zodat alle mutaties (aan- en afmeldingen) voor de eerste passenrun verwerkt zijn.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.