Badhoevedorp

Jeugd tot en met 18 jaar mag buiten sporten zonder 1.5 meter afstand vanaf 1 juni

Het kabinet heeft tijdens het persmoment op woensdag 27 mei aangegeven dat we vanaf 1 juni in Nederland opnieuw enkele maatregelen kunnen versoepelen, onder meer voor horeca en groepen.  

Per 1 juni wordt er een versoepeling doorgevoerd voor de groep jongeren 13 tot en met 18 jaar. Voor die groep geldt dat zij vanaf 1 juni niet meer de 1.5 meter afstand hoeven aan te houden tijdens tennissen en padellen. Dat betekent dat voor deze groep vanaf 1 juni dezelfde regels gelden zoals die ook voor de groep jeugd tot en met 12 jaar gelden: jeugd tot en met 18 jaar mag, onder begeleiding, vrij spelen en trainen en er geldt geen maximum aantal spelers per baan. Wel dient er nog steeds een toezichthouder op het park aanwezig te zijn bij de jeugd tot en met 18 jaar.  

Wedstrijden nog niet toegestaan 

De KNLTB wil hierbij wel nadrukkelijk aangeven dat nog altijd niet is toegestaan om club overstijgende wedstrijden te organiseren. Interne clubwedstrijden mogen wel door verenigingen worden georganiseerd. Wil je graag meer informatie over wat je als vereniging nu wel of niet mag organiseren? Of op welke manieren je op jouw vereniging wedstrijden kan organiseren? Meld je dan aan voor het webinar ‘Activeren van je leden in Coronatijd’ op donderdag 4 juni.  

Voor leraren geldt dat per 1 juni de twee leeftijdscategorieën (t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) tegelijkertijd of zelfs door elkaar heen op een baan kunnen en mogen trainen. Daarnaast geldt dat voor jeugd tot en met 18 jaar voor trainingen geen beperking meer is in het aantal personen per baan.   

Aangepast Sportprotocol  

NOC*NSF heeft naar aanleiding van de versoepelingen voor groepen en de horeca het Algemeen Sportprotocol aangepast. Klik hier voor het nieuwe protocol. Op basis van dit protocol en de versoepelingen voor de groep 13 tot en met 18 jaar en de horeca zal de KNLTB begin volgende week de aanvullende richtlijnen voor tennis en padel en de posters uit de toolkit aanpassen.  

Let op: volwassenen van 19 jaar en ouder dienen te allen tijde de 1.5 meter afstand in acht te nemen, dus ook tijdens vrij spelen, trainingen én tijdens het begeleiden van de jeugd op de baan