Regel AVG-zaken op jouw club met het stappenplan, aanvragen kan nog tot 1 augustus!

Zoals alle tennisverenigingen inmiddels wel hebben meegekregen, gelden er sinds 25 mei 2018 nieuwe, strengere regels op het gebied van privacy, vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Sinds vorig jaar is er via de KNLTB bij de Stichting AVG een uitgebreid stappenplan beschikbaar om de zaken op jouw club goed te regelen. Heb jij het stappenplan nog niet? Je kunt het nog tot 1 augustus aanvragen.

Alle organisaties die werken met persoonlijke gegevens van mensen, moeten een aantal handelingen doen en voorschriften in acht nemen om deze informatie naar behoren te beschermen. Met het stappenplan weet je als tennisvereniging zeker dat je alle belangrijke punten langsloopt en niks over het hoofd ziet. Zoals veel verengingen al gedaan hebben, kun je bij de KNLTB een voucher aanvragen via verenigingsondersteuning@knltb.nl om het stappenplan gratis te downloaden. Wie dat nog niet heeft gedaan, heeft daar nu dus nog een kleine drie maanden de tijd voor.

Heb je al wel een voucher maar heb je die nog niet gebruikt? Dan kan dat nog tot 1 augustus. Vraag je pas vlak voor 1 augustus een voucher aan? Dan kun je het stappenplan tot 1 september in bezit krijgen. Na 1 augustus worden vouchers sowieso niet meer verstrekt.

Meer informatie

Wil je meer weten over het belang van de privacy-regels en hoe je op jouw club te werk moet gaan? Klik dan hier voor meer informatie of stuur een mail aan juridischezaken@knltb.nl.