Albert Heijn Sportactie

Ben je op zoek naar mogelijkheden om nieuwe leden te werven voor jouw vereniging? Doe dan mee aan de landelijke AH Sportactie van Albert Heijn en NOC*NSF. Klanten van AH kunnen 3 weken lang, van 4 tot en met 24 september 2017, AH sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen zij vijf keer gratis sporten bij deelnemende sportclubs naar keuze. Een unieke kans om de vereniging lokaal te promoten en om nieuwe leden te werven.

Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de AH Sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten. En met succes! Want 70% van de sporters is lid geworden bij een sportclub in de buurt. Bovendien werden de sportactiviteiten gemiddeld beoordeeld met een 9. En het leuke is, de AH Sportactie valt tegelijkertijd met de Nationale Sportweek. Zowel de Nationale Sportweek als de AH Sportactie bieden jouw tennisvereniging de gelegenheid mensen kennis te laten maken met de vereniging en de tennissport.

Hoe doe je mee?

Stap 1: Meld zo snel mogelijk je tennisvereniging aan op www.clubprofiel.nl. Je clubprofiel wordt daardoor zichtbaar op www.sport.nl. Vanaf september is je clubprofiel op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Houd bij aanmelding het KvK nummer van je sportclub bij de hand.

Stap 2: Denk met andere enthousiaste organisatoren en trainers binnen je club alvast na over de kansen en mogelijke sportactiviteiten, en wijs een coördinator aan. Specifiek voor tennisverenigingen hebben we een aantal aandachtspunten en voorbeelden van activiteiten op een rij gezet, zie de downloads onderaan deze pagina.

Stap 3: Vanaf medio juni kun je via je clubprofiel je sportactiviteiten aanmelden voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek, doe dit bij voorkeur vóór de zomervakantie. Vanaf begin september zijn je activiteiten ook op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien.
 

Veelgestelde vragen

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor sportclubs?

Iedere sportclub met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. Sporters worden gestimuleerd om minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!

Wat zijn de kosten voor onze club als we meedoen aan de actie?

De sportclubs mogen gratis deelnemen aan deze actie. De actie zorgt ervoor dat een grote groep mensen gemotiveerd wordt te gaan sporten. AH en NOC*NSF zorgen voor promotie van de actie en het inschrijfsysteem, een online platform waar het aanbod van alle sportclubs zichtbaar wordt. Het is aan de clubs zichzelf op de kaart te zetten met een aantrekkelijk aanbod. Dit activiteitenaanbod kan bijvoorbeeld zijn: Proeflessen (introductieles, vervolgles en afsluitend evenement voor alle AH-sporters), zie meer suggesties bij de downloads onderaan deze pagina. De kosten die je hiervoor eventueel maakt zijn voor de clubs een investering om nieuwe leden te werven. Ook een tennisleraar is gebaat bij nieuwe leden en ‘gratis’ lessen zijn ook voor trainers een investering in meer lessen in de toekomst.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor klanten?

Via een spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Moet ik voor de Nationale Sportweek apart inschrijven?

De tweede week van de AH Sportactie valt gelijk met de Nationale Sportweek, die dit jaar van 9 tot en met 17 september is. De Nationale Sportweek heeft als doel sporten en bewegen voor iedereen te promoten door landelijk en lokaal events, clinics en ludieke acties in te zetten. Ook jij kunt deze week als sportclub iets organiseren!

Het is voor sportclubs extra gemakkelijk gemaakt: zowel de AH Sportactie als de Nationale Sportweek werken via hetzelfde online zoek & boek systeem. Je hoeft maar één keer gegevens in te vullen, waarna jouw sportclub zichtbaar is op zowel de AH Sportactie website als op de Nationale Sportweek website. Zo kunnen mensen jouw sportclub eenvoudig vinden en heb jij per sportactiviteit inzichtelijk wie er bij jou komt sporten. Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek 2017 op www.nationalesportweek.nl.

Hoe werk ik samen met de Albert Heijn-winkels?

Veel Albert Heijn-winkels kijken er naar uit met jullie samen te werken! Je kunt de Albert Heijn-winkels vanaf medio juni benaderen voor het promoten en aanbieden van jouw sport in of bij de winkel tijdens de AH Sportactie. Ook kun je bijvoorbeeld de AH medewerkers uitnodigen om eens kennis te komen maken met de vereniging en de tennissport. 

Het lukt mij niet om mijn club aan te melden, wat moet ik doen?

Wat vervelend dat het niet lukt om je club aan te melden op www.clubprofiel.nl.

Om je hiermee te helpen heeft NOC*NSF een support mailadres: clubsupport@nocnsf.nl. We hopen dat het met deze hulp gaat lukken.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.