Compact Spelen

Compact spelen. Het is dé oplossing om de competitie overzichtelijker en planbaarder te maken. Uit onderzoek blijkt dit de behoefte van vele tennissers. En dat is belangrijk, want spelers die competitie spelen blijven langer lid van een tennisvereniging. Ook zorgt compact spelen voor een verruiming van de baancapaciteit, waardoor er meer spelers competitie kunnen spelen of vrij kunnen tennissen tijdens de competitieperiode.

Elke club kan zelf bepalen of ‘Compact Spelen’ wordt ingevoerd bij alle thuiswedstrijden van een bepaalde dag. Dit geldt niet voor de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie. Compact Spelen is in deze competities verplicht. Kiest de Verenigingscompetitieleider (VCL) voor compact spelen, dan geldt dit voor die specifieke competitiedag, alle competitievormen (m.u.v. Eredivisie Gemengd), voor alle ploegen, voor alle partijen en voor alle speelweken.

Wat is ‘Compact Spelen’?

Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort. Van gemiddeld 1.30 uur gaat dat naar gemiddeld 1.15 uur.

Waarom ‘Compact Spelen’?

Naast het oplossen van mogelijke baancapaciteitsproblemen, biedt Compact Spelen meer spelers de mogelijkheid om competitie te spelen of vrij te tennissen op de club tijdens de competitieperiode. Daarnaast betrek je door middel van compact spelen meer leden bij de competitie, hetgeen zorgt voor meer binding met de club en meer gezelligheid op het park.

Compact Spelen sluit aan bij de wensen van veel spelers. Velen willen ‘de dag beter kunnen plannen’ en ‘niet zoveel tijd kwijt zijn op een wedstrijddag’. Nu ontstaat er steeds vaker een spagaat thuis-tennis of werk-tennis. Daardoor stoppen steeds meer spelers met competitietennis. Die ontwikkeling roepen we met elkaar een halt toe. Daarnaast komt er ruimte voor nieuwe leden om (weer) competitie te spelen. Dat is goed voor alle clubs, want competitie spelen betekent meestal ook langer lid blijven van de vereniging.

Keuze kenbaar maken

Voor de Najaarscompetitie 2017 kun je t/m 1 september via MijnKNLTB aan geven voor welke speeldag(en) je voor compact spelen kiest. Als je bijvoorbeeld kiest om op zaterdag compact te spelen, dan betekent dit dat je dus alle (7) speeldagen op zaterdag in de competitie je thuiswedstrijden op deze wijze speelt. Een club kan er dus voor kiezen om bijvoorbeeld zaterdag compact te spelen en zondag niet. Zodra de indelingen bekend zijn, kan een VCL deze afweging maken.

Er is een handleiding beschikbaar die uitleg geeft hoe je Compact Spelen invoert in MijnKNLTB.

Handige e-tool voor clubs

Om snel inzicht te krijgen in de effecten van de keuze wel of niet ‘Compact Spelen’ is speciaal voor alle clubs een handige baanplanningstool gemaakt. Je kiest de begin- en eindtijd, vult het aantal beschikbare banen in , het aantal thuis partijen op een speeldag en je ziet meteen hoe de bezetting er die dag uitziet. Klik hier om de baanplanningstool te gebruiken.

Communicatie naar competitiespelers

Voorafgaand aan de competitie ontvangen alle clubs die één of meerdere dagen ‘Compact Spelen’ een promotiepakket. Hierin zitten handige middelen, zoals flyers, posters en tafelstandaards die in het clubhuis en op het park neergezet en opgehangen kunnen worden. Zo weten alle leden én alle bezoekers dat (die dag) ‘Compact Spelen’ geldt en wat het precies inhoudt. Dit promotiepakket ontvangen de clubs van de KNLTB.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw KNLTB Accountmanager, bel naar 088 - 130 26 00 of mail de KNLTB.

  

  Compact Spelen

  • Wedstrijdtiebreak derde set
  • 40-40 beslissend punt
  • Meer leden spelen competitie
  • Meer banen voor recreanten
  • Beter planbaar voor VCL
  • Meer omzet in het clubhuis
  • Keuze per wedstrijddag
  • Keuze geldt voor gehele competitie

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.